Sonata Arctica    Battle Beast    Thunderstone    Dreamtale    S-Tool    Shiraz Lane    Temple Balls    Electric Deathbeat    VH Frenzy    Taage&Garfield   

Sonata Arctica
Sonata Arctica on vuonna 1996 perustettu kemiläinen melodista metallimusiikkia soittava yhtye. Yhtye on julkaissut yhdeksän studioalbumia, joista kaikkia on myyty Suomessa kultalevyyn oikeuttava määrä.
Myös yhtyeen kokoelma The Collection ja DVD For the Sake of Revenge ovat myyneet kultaa. Yhtyeen musiikin tyylilaji on power metal, jossa erityisesti sooloissa on neoklassisia piirteitä. Viimeisimmillä albumeillaan Sonata Arctica on kuitenkin karsinut power metal -vaikutteita musiikistaan ja yhtyeen tyyli on muuttunut progressiivisemmaksi.

• Tony Kakko – laulu
• Pasi Kauppinen – basso
• Henrik Klingenberg – kosketinsoittimet
• Tommy Portimo – rummut
• Elias Viljanen – kitara

Studioalbumit
• Ecliptica (1999)
• Silence (2001)
• Winterheart’s Guild (2003)
• Reckoning Night (2004)
• Unia (2007)
• The Days of Grays (2009)
• Stones Grow Her Name (2012)
• Pariah’s Child (2014)
• Ecliptica – Revisited: 15th Anniversary Edition (2014)
• The Ninth Hour (2016)

http://www.sonataarctica.info/

Battle Beast

Ennen levytyssopimuksen solmimista yhtye menestyi voittamalla W:O:A Metal Battle –bändikilpailun Wacken Open Air –festivaaleilla Saksassa vuonna 2010. Yhtye oli myös vuoden 2010 Radio Rockin Starba-kilpailun voittaja. Vaikuttajikseen Battle Beast on nimennyt mm. W.A.S.P.:n, U.D.O.:n, Manowarin ja Judas Priestin. Yhtyeen ensimmäinen albumi Steel julkaistiin vuonna 2011 Hype Records -yhtiön kautta, alkuperäisen julkaisun kattaessa ainoastaan Suomen markkinat. Saman vuoden lopulla yhtye solmi kansainvälisen lisenssisopimuksen Nuclear Blast -levy-yhtiön kanssa, minkä seurauksena Steel julkaistiin uusintapainoksena yhdellä bonus-raidalla vahvistettuna 27.1.2012. Euroopan-julkaisun jälkeen Battle Beast toimi Nightwish-yhteen lämmittelijänä Imaginaerum-kiertueen Euroopan-osuudella keväällä 2012 . Alkuperäinen solisti Nitte Valo lähti yhtyeestä syyskuussa 2012 perhesyihin vedoten, ja uudeksi laulajaksi valittiin Noora Louhimo. Pian laulajavahdoksen uutisoinnin jälkeen yhtye lähti uudelle Euroopan-kiertueelle, tällä kertaa Sonata Arctica -yhtyeen lämmittelijänä.

Hype Productionsin lopetettua levy-yhtiötoimintansa Battle Beast siirtyi Warner Musicille vuonna 2013. Ensimmäinen Louhimon kanssa esitetty single, Into the Heart of Danger, julkaistiin Suomessa 26.4. Muutama viikko single-julkaisun jälkeen, perjantaina 17.5.2013 julkaistiin yhtyeen toinen, Battle Beast -nimeä kantava studioalbumi.

Tammikuussa 2015 julkaistiin heidän kolmas levynsä Unholy Savior. Samalla hetkella heillä alkoi mittava Euroopan-kiertua Ruotsalaisen metallijättiläisen Sabatonin kanssa.

Kovassa kansainvälisessä nosteessa olevan BATTLE BEASTin edellinen albumi, Keski-Euroopassakin listoille noussut ”Battle Beast” kohosi julkaisuviikollaan Suomen albumilistan sijalle #5 ja oli Emma-ehdokkaana vuoden metallilevyn tittelistä.

Battle Beastin uusi levy julkaistaan 17.2.2017 ja se kantaa nimeä Bringer of Pain.

Jäsenet:
• Noora Louhimo - laulu
• Anton Kabanen – kitara, laulu
• Eero Sipilä – basso, laulu
• Pyry Vikki – rummut
• Juuso Soinio – kitara
• Janne Björkroth – koskettimet

Studioalbumit
• Steel (2011)
• Battle Beast(2013)
• Unholy Savior (2015)
• Bringer of PAin (17.2.2017)

www.battlebeast.fi

Thunderstone

Thunderstone on vuonna 2000 perustettu helsinkiläinen metalliyhtye.
Vuonna 2016 bändin mikin varteen on palannut alkuperäinen laulaja Pasi Rantanen ja viiden vuoden levytystauon jälkeen julkaistua kuudennetta studioalbumia ”Apocalypse Again” on päästy nautiskelemaan livenä jo kesän festareilla puhumattakaan syksyn 2016 kotimaankiertueesta Stratovariuksen kanssa.
Loppuvuoden huipennuksena Thunderstone kiinnitettiin juuri Sonata Arctican 2017 kevätkiertuelle Euroopan loppupätkälle maalishuhtikuussa.
Yhtyeen edelliset viisi albumia keräsivät mittavaa kansainvälistä huomiota metalliyleisön ja alan suurimpien medioiden sivuilla ja äänestyksissä.


Pasi Rantanen - Vocals / Nino Laurenne - Guitar / Titus Hjelm - Bass / Jukka Karinen - Keyboards / Atte Palokangas - Drums

http://www.thunderstone.org/
https://www.facebook.com/ThunderstoneOfficial/
https://www.youtube.com/watch?v=_UXprCAsqTU

Dreamtale

Ajatuksen Dreamtale-yhtyeestä keksi kitaristi Rami Keränen vuonna 1999. Jo loppuvuodesta nauhoitettiinkin ensimmäiset kappaleet. Nauhoitus tunnettiin nimellä Shadow of the Frozen Sun.
Toisesta demonauhasta kulkeutui kymmeniä kopioita japanilaiseen DiskHeaven-levykauppaan ja Dreamtale alkoi saada huomiota paikallisilta heavy-fanaatikoilta. Suosio kasvoi ja useat ulkomaalaiset levy-yhtiöt tarjosivat sopimuksiaan yhtyeelle. Dreamtale ja Spinefarm allekirjoittivat sopimuksen vuonna 2001.
Yhtyeessä on laulanut vuosien varrella mm. Marco Hietala ja Jarkko Ahola. Kolmella viimeisimmällä albumilla on laulanut Erkki Seppänen. Uusin albumi Seventhian …Memories of Time julkaistaan 9.12.2016.

Albumit:
Beyond Reality (2002)
Ocean’s Heart (2003)
Difference (2005)
Phoenix (2008)
Epsilon (2011)
World Changed Forever (2013)
Seventhian …Memories of Time (9.12.2016)

Kokoonpano:
Erkki Seppänen – laulu
Rami Keränen – kitara
Seppo Kolehmainen – kitara
Akseli Kaasalainen – koskettimet
Janne Juutinen – rummut
Heikki Ahonen – basso

http://www.dreamtale.org/
https://www.facebook.com/#!/OfficialDreamtale

S-Tool

Sentencedin ja Poisonblackin laulajana tunnetun Ville Laihialan uusi yhtye S-Tool nähdään Puolangan Lankafesteillä kesällä 2017.
Parhaillaan debyyttialbumiansa viimeistelevä yhtye on jo saanut paljon huomiota ja radiosoittoa osakseen.
Bändissä vaikuttaa myös Aksu Hanttu (mm. Entwine) ja Lullacryn riveistä tutut basisti Kimmo Hiltunen ja kitaristi Sami Leppikangas.

https://www.facebook.com/stoolofficial
https://youtu.be/u1JwWlJv5v4
https://youtu.be/O0sUZE5tR_s

Shiraz Lane

Tämä Vantaalla vuonna 2011 perustettu yhtye valittiin Soundin Vuoden Tulokas -äänestyksen viidenneksi ennen ensimmäistäkään levyä.
Shiraz Lane lupaa täyttää rockdinosaurusten saappaat rautaisella asenteellaan, määrätietoisuudellaan ja ennen kaikkea huikealla biisimateriaalillaan.
Laajan Euroopan kiertueen suomalaisen hirviömetallin pioneerin Lordin kanssa 2016 syksynä tehnyt bändi odottaa jo 2017 vuoden tuomia uusi tuulia ja janoaa keikoille!

Jäsenet: | Hannes Kett - Lead Vocals | Jani Laine - Lead Guitar | Miki Kalske - Rhythm Guitar | Joel Alex - Bass | Ana Willman - Drums

https://www.facebook.com/ShirazLane/
https://www.youtube.com/watch?v=BXHnKbJTYoI

Temple Balls

Temple Balls on energinen viisihenkinen hard rock -bändi Oulusta. Yhtye perustettiin vuonna 2009, ja lopullisen muotonsa kokoonpano sai vuonna 2014.

Rokkaavat rummut, jykevä basso sekä kitaroiden melodiset likit ja häpeilemättömän iskevät rockriffit ovat Temple Ballsin musiikin kivijalka. Kun siihen lisätään tarttuvat kertosäkeet, paljonpuhuvat sanoitukset, vahvat taustalaulut ja vokalistin uniikki mutta klassinen rocklaulanta, musiikillinen temppeli alkaa olla valmis.

Viime aikoina Temple Balls on ahkeroinut niin studiossa kuin esiintymislavoillakin. Palaute kotimaisilta festivaaleilta, Qstockista, Provinssista, Ilosaarirockista, South Parkista ja Jalometallista, on ollut suorastaan mairittelevaa, ja keikat Queenin, Deep Purplen ja Uriah Heepin lämmittelijänä ovat todistaneet, että bändi istuu mainiosti myös isommille lavoille.

Temple Balls on solminut levytyssopimuksen Ranka Kustannuksen kanssa, ja sen Karma Sound Studiosilla Thaimaassa äänitetty esikoisalbumi julkaistaan loppuvuodesta 2016. Albumin on tuottanut ruotsalainen Tobias Lindell, joka on aiemmin työskennellyt muun muassa Europen, Mustaschin ja H.E.A.T.in kanssa.

Ensimmäinen single tulevalta albumilta julkaistaan 1. syyskuuta.

Electric Deathbeat
Electric Deathbeat on vuonna 2011 perustettu modernin metallin sanansaattaja.

Debyyttialbumi Dead Echo Paranoia julkaistiin heinäkuussa 2015, jonka jälkeen Electric Deathbeat allekirjoitti maailmanlaajuisen management- sopimuksen italialaisen ALPHA & OMEGA Managementin kanssa.

Keväällä 2016 bändi kiersi mm. tanskalaisen Raunchy- yhtyeen kanssa ympäri Eurooppaa esiintyen kymmenen keikan verran Saksassa, Tanskassa, Sveitsissä, Tsekissä ja Itävallassa.

Syksyllä 2016 Electric Deathbeat keikkaili myös Pietarissa, Venäjällä suositun Amaranthe- yhtyeen kanssa.

Jäsenet:
Juha Väyrynen – laulu, kitara, koskettimet
Antti Väyrynen - basso
Joni Huovinen - kitara
Jiri Huovinen - rummut

Diskografia:
Dead Echo Paranoia [2015]
3 Is 1 - A Ghost Triangle [tba]

Facebook
Youtube
Twitter
Instagram
Official website
SpotifyVH Frenzy

VH Frenzy on kitaristi Ville Heikkisen luotsaama hard rock -yhtye Oulusta. Yhtye tarjoilee nuorekkaasti ja nykyaikaisella otteella, vahvasti 70- ja 80-luvuille kumartavia biisejä, tanakoilla riffeillä, vahvalla laulutulkinnalla ja tarttuvilla kertosäkeillä varustettuna. Vuonna 2013 perustettu ryhmä on keikkaillut harvakseltaan, lähinnä covermateriaalia esittäen. Yhtyeen ensimmäinen oma julkaisu ”The Game”-EP näki päivänvalon heinäkuussa 2016. Lankafesteillä ohjelmisto koostuu enimmäkseen 80-luvun heavy covereista, muutamilla bändin omilla kappaleilla, sekä ylläreillä höystettynä. Ohjelmistossa mm. Whitesnakea, Dioa, Queensrÿchea, Yngwie Malmsteenia, ja Alcatrazzia.

Ville Heikkinen – Kitara
Jukka Nummi – Laulu
Tuomas Jaatinen – Rummut
Sami Huhtamella – Basso
Marko Mäkeläinen – Kitara
Jere Tulirinta - Koskettimet

Taage&GarfieldTaage & Garfield -duo perustettiin vuonna 2011 jolloin kaksi pitkän linjan rock-muusikkoa ryhtyivät keikkailemaan täysin uudella ohjelmistolla.
Taage Laiho on meille kaikille tuttu laulaja mm. Turkulaisesta Kilpi -yhtyeestä, jossa hän on toimii solistina sekä keulamiehenä. Taage on puhdasääninen solisti, jonka laaja rekisteri mahdollistaa erittäin tyylipuhtaat tulkinnat tutuista suomalaisista ja englanninkielisistä heavy-/hardrock –klassikoista.