Historia

LankaFestin historia alkaa vuodesta 2010, jolloin tapahtuma toteutettiin koulukeskuksen liikuntasalissa neljän paikallisen bändin voimin. LankaFest saavutti niin suuren suosion, että vuonna 2011 tapahtuma järjestettiin uudelleen Keskipisteenpuistossa kahdeksan bändin voimin.

Kesällä 2012 LankaFest siirtyi torialueelle valmistuneen Pohjanportin lavalle. Pääesiintyjänä silloin oli legendaarinen Zero Nine. Vuonna 2013 tapahtuma kehittyi taas huimasti ja kävijöitä oli reilut 400 kpl. Pääesiintyjänä tuolloin Peer Günt. Heinäkuussa 2014 LankaFest oli ensimmäistä kertaa kaksipäiväinen ja mukana oli 11 esiintyjää, mm. Brother Firetribe, Battle Beast ja Waltari. Yleisöä oli reilut 600 kpl.

2015 LankaFest oli edellisvuotiseen tapaan kaksipäiväinen. Ensimmäistä kertaa myös lavoja oli kaksi. Kävijöitä oli lähes 800. Esiintymässä oli mm. Battle Beast, Poisonblack, Lost Society ja Kotipelto&Liimatainen. Vuoden 2016 LankaFest jatkoi taas kasvuaan. Kävijämäärä lähenteli jo tuhatta viikonlopun aikana. Esiintymässä olivat mm. Joe Lynn Turner, Mokoma ja Kilpi.

2017 LankaFest jatkoi edelleen kasvua ja vierailijoita oli jo yli tuhat! Esiintymässä olivat mm. Sonata Arctica, Battle Beast ja Thunderstone. 2018 LankaFest nosti taas tasoaan ja kävijämäärä lähenteli jo 1200! Esiintymässä olivat mm. Stratovarius, Stam1na, Beast In Black ja Reckless Love.


LankaFestin aiemmat posterit: