top of page

Ärmätin nokkostuotanto kiinnosti luonnontuoteyrittäjiä Keski-Karjalasta


Luonnontuoteyrittäjiä ja -viljelijöitä Keski-Karjalasta kävi tutustumassa kaksi viikkoa sitten torstaina Ärmätti oy:n toimintaan ja nokkosen jalostukseen. Vierailu oli osa Ketin eli Keski-Karjalan Kehitysyhtiö oy:n kahta eri hanketta, Parasta Rääkkylää sekä Elintarvike- ja luonnontuotteiden teollisen tuotannon kehittäminen Keski-Karjalassa.

- Hankkeiden yhteydessä järjestettiin opintomatka yrityksille ja viljelijöille, jotka ovat kiinnostuneita tällaisista erikoiskasveista. Nokkonen on ollut jo pitkään sellainen, joka on kiinnostanut meitä ja meidän yrityksiä, Ketin yritysasiantuntija Päivi Karhunen kertoi vierailun päätteeksi.

Kolmentoista hengen seurue tutustui Ärmätin nokkosviljelmiin Suolijärvellä Ärmätin yhden omistajan Tuomo Seppäsen johdolla. Vierailijoita kiinnosti etenkin nokkosen viljely, tuotanto sekä jalostaminen: miten viljely Ärmätillä tapahtuu, kuinka nokkonen korjataan ja millaisia tuotteita nokkosesta tehdään.

- Kyllä nousi esiin, että nokkosessa on sellaisia pointteja, joiden takia se voisi olla kiinnostava kasvi myös meillä, Karhunen totesi.

Enemmän vierailusta 25. elokuuta ilmestyneessä Puolanka-lehdessä.


Laura Heikkinen, kuva Tanja Lamminsalo

60 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page