top of page

100 vuotta täyttävä Helvi Moilanen nauttii oman kodin rauhasta


Metsätyömieskodilla lähes neljä vuosikymmentä asunut Helvi Moilanen täyttää perjantaina 100 vuotta. Hän on ollut leskenä jo yli 30 vuotta miehensä Vilhon kuoleman jälkeen.

Perjantaina puolen päivän aikaan hän sai olla juhlittuna syntymäpäiväsankarina ja onnittelujen kohteena Metsätyömieskodin juhlasalissa.

Helvi muutti Metsätyömieskodille miehensä Vilhon kanssa 1980-luvun puolimaissa. Aviomies ehti asua kodilla vain toista vuotta ennen kuolemaansa 1986. Helvi pääsi jonkin aikaa sen jälkeen muuttamaan remontoituun kaksioon, joka on suunniteltu pyörätuoliasukkaita ajatellen. Asunto on viihtyisä ja hyväkuntoinen. Helvi kehui viihtyvänsä Metsätyömieskodilla oikein hyvin, koska asuinpaikkana seutu on rauhallinen, hiljainen ja lähellä luontoa.

Helvi on virkeä veteraani, joka on vielä varsin terve. Hän valitteli huonoa kuuloaan, mutta kuulolaitetta hänellä ole koskaan ollut. Näkökykykin oli hieman huonontunut, mikä haittaa paikallislehtien lukemista. Helvi kuitenkin empi, kannattaisiko hänen lähteä käymään silmälääkärin vastaanotolla.

Enemmän Helvi Moilasen tunnelmia 17. marraskuuta Puolanka-lehdessä.


Rauni Räisänen


252 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Opmerkingen


bottom of page