top of page

Aikuisten laulukurssi opastaa oikean laulutekniikan ja oman laulutyylin löytämiseen


Puolangan kansalaisopiston tarjonta laajeni tänä syksynä aikuisten laulukurssin myötä. Kurssilla sen osallistujat ovat päässeet paneutumaan etenkin laulutekniikkaan, mutta myös muihin laulumaailman keskeisiin asioihin, kuten esiintymiseen ja tulkinnalliseen puoleen.

Aikuisten laulukurssi on kaikille aikuisille suunnattu kurssi, ja sieltä löytääkin monentasoisia laulajia. Kurssilla on paikka kahdeksalle kurssilaiselle, ja paikat ovat olleet täynnä heti alusta saakka.

Aikuisten laulukurssin opettaja Hanna Kiviniemi kertoo, että hän halusi rajata osallistujamäärän kahdeksaan, jotta hän ehtisi huomioida jokaisen osallistujan yksilönä ja jotta jokainen saisi kurssilla puheenvuoron. Lisäksi pienessä porukassa on hänen mukaansa helpompi rohkaistua laulamaan muiden edessä.

- Kovasti ihmiset ovat halunneet tämmöistäkin harrastusta itselleen ja he haluavat kovasti kehittää omaa laulutyyliä ja -tapaa. Puolangalla on ollut huomionarvoinen asia se, että lauluintoa riittää, Kiviniemi sanoo tyytyväisenä.

Teoria-asioita on käyty läpi esimerkiksi iskelmän, joulumusiikin sekä kansanlaulujen avulla.

- Olen tuonut kurssille esimerkkibiisejä, joiden avulla käydään läpi erilaista asiaa. Ollaan purettu laulut ihan atomeiksi ja mietitty, että miten niitä lähdetään työstämään, Kiviniemi avaa.

Laulukurssin annista enemmän 29. joulukuuta ilmestyneessä Puolanka-lehdessä.


Milla Hiltunen


102 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

ความคิดเห็น


bottom of page