top of page

Alati kehittyvä metsäteollisuus on työpaikkojen lähdeMetsäteollisuus ry:n toimitusjohtaja Paula Lehtomäki tuli pitämään toissa viikon keskiviikkona seitsemäs- ja kahdeksasluokkalaisille metsäteollisuus aiheisen tunnin. Metsäteollisuus ry:hyn kuuluvat Suomen isot metsäteollisuuden yritykset, joiden toiminnanedellytyksistä yhdistys kertoo päättäjille ja pitää niitä esillä julkisessa keskustelussa.

Tunti oli osa heidän vuosittaista Mahdollisuuksien metsä -kampanjaa, jonka tavoitteena on saada nuoret pohtimaan, olisiko metsäteollisuudella tarjota heille uravaihtoehtoa. Ennen tunnin alkua hän kertoi kampanjan tavoittavan koululaisia laajasti.

- Pyrimme tavoittamaan kahdeksasluokkalaisia eri puolilla Suomea, kun he miettivät tulevaisuuden uravalintoja. Metsäteollisuus ry:n henkilökunta ja jäsenyritysten edustajat kulkevat eri puolella Suomea. Vuosittain tavoitamme parisataa koulua, Lehtomäki kertoi.

Kampanjan ytimessä on tuoda esiin, kuinka laaja-alainen, mielenkiintoinen ja kehittyvä ala metsätalous on. Metsämiesten Säätiö on tutkimuksellaan selvittänyt suomalaisten tietoisuutta metsäteollisuudesta. Tutkimus osoitti, että perustiedot ovat hyvin hataralla pohjalla. Isompi osa vastaajista luulee, että metsää hyödynnetään enemmän kuin sitä kasvaa, vaikka tosiasia on, että metsä kasvaa enemmän kuin sitä hyödynnetään.

Aiheesta enemmän 6. maaliskuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen

110 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Komentáře


bottom of page