top of page

Angolassa työskenteleminen on mielenkiintoinen ja monipuolinen seikkailu


Teija Lievonen on ollut Puolangan seurakunnan nimikkolähettiläs jo yli kolme vuotta, vuoden 2018 alusta alkaen. Hänen tiensä lähetystyöntekijäksi oli moninainen. Vuonna 2018 hän pääsi toteuttamaan haavettaan, kun hän saapui Angolaan Afrikkaan.

Nykyään Teija toimii kasvatuksen asiantuntijana itäisessä ja eteläisessä Afrikassa. Tällä hetkellä hän on Suomessa välikaudella, jolloin hän kiertää nimikkoseurakunnissa ja kertoo lähetystyöstä eri paikoissa. Keväällä hän vieraili myös Puolangalla, jossa hän pääsi osallistumaan monenlaisiin seurakunnan tapahtumiin.

Teija Lievonen on huomannut, että Angolasta maana voi olla välillä haastavaa kertoa, koska se on hyvin moninainen maa. Siellä nimittäin on todella suuria eroja ihmisten elinolosuhteissa. On hyvin länsimaista työntekoa ja asumista. Sitten taas samasta maasta ja kaupungista löytyy perheitä, joilla ei ole rahaa ja eletään omavaraistaloudessa. Kaikki tapahtuu siellä samaan aikaan. 

Angolassa on terveysuhkia, kuten malaria. Myös liikennekulttuuri on erilainen ja onnettomuuksia sattuu enemmän. Kun on köyhyyttä, rikosten riski kasvaa.

Angolassa työskentelemisessä on erilaisia arjen haasteita, joita Suomessa ei välttämättä osaa ajatella. Teijan työhön kuuluu matkustelua, joten hänen pitää suunnitella reissuja tarkasti. Tiestö on paikoitellen huono ja sadekaudella joet tulvivat teille niin, ettei niillä voi kulkea. 

Haasteina ovat myös erilaiset yhteysongelmat, kuten esimerkiksi sähkökatkot. Lisäksi Angolassa on totuttu hoitamaan asiat kasvokkain, minkä vuoksi sähköposteihin tai puheluihin saattaa joutua odottamaan vastausta.

Angolassa työskentely on Teijasta erittäin mukavaa, ja paikalliset ovat mukavia. 

- Seurakuntalaiset ovat olleet mukavia ja lämpimiä ihmisiä ja on ollut ilo työskennellä heidän kanssaan, Teija Lievonen kertoi. 

Lue enemmän 11. elokuuta ilmestyneestä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen, kuva Teija Lievonen


98 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page