top of page

Arja Seppänen jäi eläkkeelle työ- ja elinkeinotoimiston asiantuntijan virasta


Arja Seppänen jäi eläkkeelle vuodenvaihteessa pitkän uran jälkeen työ- ja elinkeinotoimiston palveluksesta. Hän meni Puolangan “työkkäriin” töihin vuonna 1984, ja onkin kerennyt tehdä monenlaisia tehtäviä toimistovirkailijana, työvoimaneuvojana, erikoistyövoimaneuvoja, johtavana työvoimaneuvojana sekä viimeisimpänä asiantuntijana.

Seppänen viettää eläkepäiviään hyvillä mielin. Hektisen työelämän jälkeen hän aikoo elää enemmän hetkessä ja tehdä mitä milloinkin huvittaa. Hän sanoo, että kotona on nyt voinut tehdä niitä ei-kiireellisiä projekteja, joita on vuodesta vuoteen lykännyt. Lisäksi ulkoliikunta on Seppäselle erityisen tärkeää.

- Tavoite on, että liikkua pitää. Nyt oma terveys on ykkönen ja liikkuvuuden säilyttäminen. Ostin lumikengät ja potkurin mökille tänä talvena. Tehdään myös metsään hiihtoretkiä. Kaikki luontoliikunta on lähellä sydäntä. Myös kesällä marjastus ja sienestäminen ja kyllä myös metsästäminen ja kalastaminen, Seppänen kertoo.

Lisäksi Seppänen aikoo nähdä lastaan ja lapsenlapsiaan sekä muita sukulaisia ja ystäviä. Seppänen on kotoisin Suomussalmelta, ja hänellä on siellä mökki lähellä synnyinkotiaan, jossa hänen veljensä nyt asuu. Siellä tulee sukulaisia taatusti nähtyä, toki tänä aikana hieman poikkeusjärjestelyin.

Eläkepäiville Seppäsellä on myös yksi ehdoton tavoite.

- Tavoite on opetella kutomaan villasukka. Ikäni olen pyytänyt sukulaisilta, että he ovat kutoneet villasukat lapselleni ja lapsenlapsille. Nyt minä opettelen tekemään sen kantapään, Seppänen kertoo innoissaan.

Lue enemmän 21. huhtikuuta ilmestyneestä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen

219 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

コメント


bottom of page