top of page

Arvo Moilanen kääntää kristillistä kirjallisuutta87-vuotias Arvo Moilanen on entinen puolankalainen, joka toimi aikanaan kyläkoulun opettajana Törmänmäessä ja lähes 22 vuotta kunnan koulutoimenjohtajana. Hänen vaimonsa Helga työskenteli terveyskeskuksessa.

Moilaset muuttivat kesällä 1999 Puolangalta Äänekoskelle. Sieltä he paluumuuttajina tulivat synnyinseudulleen Paltamoon, mutta lopullisesti he kotiutuivat Kajaaniin syksyllä 2004.

Eläkepäivillään Arvo ja Helga tekivät vankilatyötä lähinnä Pelson ja Sukevan vankiloissa.

- Jumala johdatti meidät tähän palvelutyöhön, jossa saimme levittää pelastuksen sanomaa vankilaan joutuneille lähimmäisillemme, joista eräs kutsui meitä varamummuksi ja varaukiksi, Arvo totesi.

- Helga siirtyi ajasta iäisyyteen kolme vuotta sitten. Sen jälkeen olen viettänyt talvikuukaudet Saksassa, jossa tyttäremme Saara Hanke hoitaa kielten opettajan tehtäviä Bonnin kristillisessä yhtenäiskoulussa.

- Vierailuni Saksassa ovat eräänlaisia työmatkoja. Tarjolla on talousaskareita ja monimuotoista hengellistä työtä. Samalla saan nauttia yhdessäolosta ja terveellisestä liikunnasta, Arvo huomautti.

- Kristillisen kirjallisuuden käännöstyöhön minut pyysi Saaran ja Albertin tytär Sonja Hanke, joka on Brysselin kansainvälisen raamattukoulun opettaja. Samalla Sonja laatii teologisia kurssikirjoja ja toimii PeaceLiterature-kustantamon päätoimittajana, Arvo kertoi.

- Kun hän halusi tarjota kirjallisiin harrastuksiini uutta pohdittavaa, otin haasteen vastaan sillä varauksella, että saan kiperissä kohdissa kysyä neuvoa - vaikkapa silloin, kun saksankieliselle sanonnalle oli löydettävä suomenkielinen vastine.

Lue enemmän 28. joulukuuta ilmestyneestä Puolanka-lehdestä.


Rauni Räisänen

7 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page