top of page

Askanmäen kesäteatterin Huomenta rakkaani on huumorintäyteinen näytelmä


Askanmäen kesäteatterin katsomossa raikaa tänäkin vuonna nauru, kun katsojat pääsevät seuraamaan kesäteatteriesitystä nimeltä Huomenta rakkaani. Esityksen ensi-ilta on kesäkuun viimeisenä tiistaina, ja esityksiä on aina elokuun ensimmäiselle viikolle saakka. Tällä hetkellä harjoitukset ovat täydessä vauhdissa.

Huomenta rakkaani on viides Askanmäessä esitettävä Markku Hyvösen käsikirjoittama näytelmä. Tänä vuonna se on kuitenkin ainutlaatuinen sen takia, että se on kirjoitettu juuri Askanmäessä esitettäväksi ja juuri Askanmäen näyttelijöille. 

Näytelmän ohjaaja Hilkka Oikarinen kertoo, että tämä näkyykin esityksessä monella tapaa.

- Kun näytelmä on kirjoitettu meille, niin tässä tulee esiin paikkakuntasidonnaisia asioita paikkojen nimissä ja siinä, mitä täällä tapahtuu. Tämä on myös täsmäkirjoitettu meidän näyttelijöille, Oikarinen kertoi.  

Myös näyttelijät komppaavat Hyvösen käsialan näkyvän ja sopivan Askanmäkeen täydellisesti. 

- Niin kuin muutkin näyttelijät ovat sanoneet, niin tästä varmasti tunnistaa Hyvösen ja se on koko tiimille sopiva. Toivon, että saadaan kunnolla katsojia paikalle, Helena Räsänen kertoi. 

Näytelmä sijoittuu nykyaikaan ja siinä käsitellään ajankohtaisia aiheita. Oikarinen kertoi, että he halusivat näytelmän, jossa on juuri edellä mainittuja asioita. Juonen keskiössä on se, että ihmiset ovat olleet koronaeristyksessä kaksi vuotta. Pitkässä eristyksessä pienetkin asiat saattavat alkaa ärsyttää, kun ollaan kaksi vuotta niin, ettei ole nähty muita ihmisiä ja kauppatavaratkin tuodaan portaalle. 

Lue enemmän 25. toukokuuta ilmestyvästä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen


369 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page