top of page

Askanmäen kesäteatterissa sukelletaan miesluolaan


Askamäen kesäteatteriporukka on jo aloittanut harjoittelun tulevan kesän teatteriesitystä varten. Vielä tällä hetkellä Askanmäen miljöö on uinumassa paksun nietoksen alla, joten he harjoittelevat Vihlakassa. Pääpaikalle pääsyä odotetaan kuitenkin jo innolla.

Askanmäessä tullaan näkemään Miesluola-niminen näytelmä, joka on taattua Markku Hyvösen käsialaa. Miesluola voi herättää ajatuksen jostain autotallista, jossa talon miesväki on päässyt sisustamisen makuun. Näytelmässä kuitenkin mennään hieman erilaiseen miesten luolaan. Tarina sijoittuu Miesluola-nimiseen palvelukotiin, jonne miehet ovat menneet ajatuksella, ettei heidän tarvitse enää nähdä naisia. Henkilöillä on takanaan ryppyjä rakkaudessa ja katkeria kokemuksia. Heidän ajatuksensa naisettomasta elämästä ei kuitenkaan onnistu.

Näytelmän ohjaaja Hilkka Oikarinen näkee tarinan monipuolisena.

- Tässä on monenlaista tarinaa. Miehet toivovat, että saavat elää rauhassa ilman naisia miesluolassa, mutta elämähän yllättää aina ja sitten se ei ihan niin menekään. He ovat ihmissuhteissa pettyneitä. Tässä on myös hyvin syviäkin virtoja omalla laillaan tietyissä kohdin, mutta sitten on myös hauskaa ja humoristista menoa, Oikarinen kuvaili.

Tällä hetkellä näyttelijät sisäistävät roolejaan ja makustelevat vuorosanojaan. Oikarisen mukaan paikan päällä Askanmäessä näytelmä hahmottuu lopulliseen muotoonsa.

Askanmäen kesän näytelmästä enemmän 5. huhtikuuta ilmestyneessä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen

268 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page