top of page

Askanmäessä jälleen luvassa hulvaton kesäteatteriesitys


Alkavana kesänä Askanmäessä taas nauru raikaa, kun yleisö pääsee katsomaan Askanmäen kesäteatteria nimeltä Käteistä, kiitos! Näytelmästä nähtiin jo viime vuonna otteita, mutta nyt se esitetään kokonaisuudessaan. Mitä näyttelijäkaartia kuunteli, niin mehukkaimmat kohtaukset ovat vasta tulossa. 

Käteistä, kiitos! on neljäs Askanmäessä esitettävä Markku Hyvösen käsikirjoittama näytelmä. Nimestäkin voi jo päätellä, että näytelmässä raha näyttelee suurta osaa ja etenkin sen puuttuminen. 

Näytelmän ohjaaja Hilkka Oikarinen kertoi, että luvassa on kevyttä kesäteatteria Askanmäen tyyliin.

- Me lähdetään tekemään aina sitä kevyttä kivaa kesäteatteria. Minä ajattelen, että kesäteatterissa kävijällä pitää saada viihtyä, olla hauskaa ja pitää saada unohtaa kaikki ne muut mielen päällä olevat asiat. Kesäteatterin pitää nostaa ja keventää ihmistä. Ei niin, että se painaa ja lyö lyötyä, Oikarinen kertoi.

Hilkka Oikarinen on erittäin vakuuttunut kokeneiden näyttelijöiden osaamisesta. Heidän ulosantinsa avulla näytelmän huumori herää henkiin.

- Nämä tekstit sisältävät sellaista heittelyä ja nopeata dia­logia ihmisten kesken, ja siinä on sitä huumoria. Nämä kokeneet tekijät osaavat tehdä sen, Oikarinen totesi.

Oikarinen korostikin, että kesäteatterin tekeminen on ennen kaikkea ryhmätyötä. Askanmäessä näyttelee erittäin tiivis porukka, jossa kaikki puhaltavat yhteen hiileen.

Lue enemmän 26. toukokuuta ilmestyvästä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen

450 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kommentare


bottom of page