top of page

Askanmäessä opeteltiin uutta ja kerrattiin jo opittuja asioitaAskanmäessä hankien keskellä liekehtivät näyttelijät, kun he pääsivät käytännössä testaamaan näyttelijän taitojaan ja oppimaan niin uusia asioita kuin kertaamaan jo aiemmin opittuja teatterin tekemisen lainalaisuuksia.

Toissa viikonlopun teatteripajan kouluttajina olivat Karri Karjalainen, Jonne Suopajärvi ja Anne Ballini. Äänentoistoa ohjasivat Arto Keränen ja Tero Kähkönen. Puvustuksessa ja lavastuksessa näyttelijöitä opasti Riitta Raunio.

Askan Ahertajat ry toimi teatteriviikonlopun vastuullisena toimijana. Opettajien palkkiot, ruokailut, majoitukset ja kuljetuskustannukset maksettiin Askan Ahertajien Taiteen Edistämiskeskukselta saamasta 11 000 euron tuesta teatteritaiteen koulutusviikonlopun toteuttamiseksi.

Hilkka Oikarinen Askan Ahertajista oli käytännössä koordinoimassa viikonlopun järjestelyjä. Hän piti tapahtumaa kokonaisuudessaan hyvin onnistuneena. Eniten häntä lämmitti se, että lähialueen kesäteatteritoimijat saatiin vihdoin saman katon alle.

- Oli tosi hyvä ja innostunut ilmapiiri. Ihmiset olivat kiinnostuneita asiasta ja monelle tämä oli ensimmäinen kerta, kun olivat mukana tällaisessa koulutuksessa.

Askanmäen teatteriviikonlopusta enemmän 6. maaliskuuta ilmestyneessä Puolanka-lehdessä.


Tuomo Seppänen, kuva Kauko Keränen


204 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commentaires


bottom of page