top of page

Auholta kotoisin oleva Terttu Räisänen pitää arvossa vanhanajan perinteitä


Auholta kotoisin oleva Terttu Räisänen pitää arvossa vanhanajan perinteitä.

Auhojärven rannassa sijaitsevan Hopeatörmän pihan tulisijassa rätisevät liekit ahventen savustamista varten. Mökin omistaja Terttu Räisänen ja hänen sisarensa Anneli Hämäläinen ovat valmistamassa ulkosalla kalasaalista, jonka Räisänen sai edellisenä päivänä katiskasta.

- Väri alkaa olla jo sopiva, Räisänen toteaa kurkistaessaan, miltä ahvenet näyttävät.

Räisänen ja Hämäläinen ovat syntyisin Auholta, ja lapsuusvuotensa he ovat asuneet Petäjävaaran talossa. Elämä kuljetti molemmat pois Puolangalta nuoruuden jälkeen, mutta nykyisin he ovat kesäpuolankalaisia. Hämäläisen ja hänen miehensä mökki sijaitsee niin ikään Auhojärven rannalla, pyörämatkan päässä Hopeatörmästä.

- Käymme olemassa täällä mökillä kesäisin aina muutaman viikon, Hämäläinen mainitsee.

Terttu Räisänen esittelee kalojen valmistumista odotellessa Hopeatörmää. Pihassa on useampi linnunpönttö, joista yhdessä on pesinyt kahtena kesänä telkkä. Mökin vieressä oleva huvimaja on nimeltään Pilvilinna. Yksi mielenkiintoinen piha-alueen yksityiskohta on savusaunan vieressä oleva rakennelma, vesipasa. Pasoilla jäädytettiin savotoissa tukkien ajotien raiteet, jotta tie olisi rekiä vetäneille hevosille helpompi kulkea.


Lisää Terttu Räisäsen mietteitä voi lukea 5.8. ilmestyvästä Puolanka-lehdestä.

Laura Heikkinen

174 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page