top of page

Birdlifen järjestämässä pihabongauksessa on hyvä aloittaa lintuharrastus
Birdlife Suomi järjestää sunnuntaina viime vuonna suuren suosion saaneen Bongaa päivä pihalla -tapahtuman. Perinteisesti yhdistys järjestää keväällä Tornien taisto -tapahtuman, jossa ihmiset kerääntyvät eri puolilla Suomea lintutorneihin bongaamaan kilpaa.

Koronarajoitusten vuoksi ruuhkaa torneille ei haluttu aiheuttaa, joten viime vuonna järjestettiin Tornien taiston tilalla pihabongaus. Silloin bongailijoita oli lähes 3000 pihalla. 

Keväällä on hyvä aika tarkkailla lintuja, koska liikettä on muuttolintujen saapuessa. Bongaus on myös erittäin mukaansatempaava harrastus ainakin paikallisten bongarien mukaan.

Ilmari Aho on harrastanut lintubongausta jo toista vuosikymmentä opetellen pihamaan lintuja. Lisäksi kirkonkylällä hyviä bongauspaikkoja ovat järvenrannat ja kirkkomännikkö.

- On mukavaa, kun voi seurata, katsella ja kuunnella, millaista lintujen touhu on, Ilmari kertoi harrastuksesta, joka on vienyt mennessään.

Mirva Keränen aikoi osallistua bongaustapahtumaan Suolijärveltä mökiltä käsin. Hänellä on mökki veden äärellä, joten vesilintujen bongaustakin tulee.

- Pihalla on hyvä aloittaa bongailu, koska siellä on tuttuja lintuja, esimerkiksi västäräkki ja pääskysiä. Tuttuja lajeja löytyy pihalta, ja tietenkin jos tulee erikoisempia, niin niitä tarkistaa kirjasta. Jos piha on veden äärellä, niin sieltä voi löytyä erilaisempia lintuja, Mirva kertoi.  

Eila Heikkinen uskoo sunnuntaina olevan mahdollista bongailla monenlaisia tiaisia, peippoja ja västäräkkejä. Eila kertoi, että bongailtua tulee aina, kun on liikkeellä ulkona kiikarien ja kameran kanssa. Harrastus kiehtoo päivästä toiseen siis myös kuvaamisen takia.

Lintuharrastuksesta enemmän 12. toukokuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen, kuva Ilmari Aho

50 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page