top of page

BirdLifen seurantamerikotka Jykä on todennäköisesti tapettu


BirdLife Suomen satelliittilähettimellä seuraama merikotkakoiras Jykä on todennäköisesti tapettu Puolangalla. Kotkan satelliittilähetin löytyi läheltä viimeisimpiä paikannuksia, ja vaikuttaa siltä, että lähetin oli irrotettu teräaseella, kertoo BirdLife Suomi tiedotteessaan.

Itse lintua ei ole vielä löydetty. Poliisi epäilee luonnonsuojelurikosta ja pyytää havaintoja asiasta.

Jykä oli tieteelle arvokas, sillä se oli vasta toinen aikuinen merikotka, jonka elintapoja on Suomessa seurattu satelliittilähettimellä.

Jykäksi nimetty merikotka löytyi uupuneena ja haavoittuneena Kuusamosta keväällä 2020. Se parani hoidossa nopeasti ja vapautettiin BirdLifen lahjoittajien mahdollistaman satelliittilähettimen kera. Jykän arvioitiin tällöin olleen noin seitsemänvuotias eli juuri lisääntymisiän kynnyksellä oleva aikuinen koiras.

Suomussalmen poliisilla on tutkinnassa epäilty merikotkan tappo. Epäilty teko on tapahtunut Taivalkoskentien varressa Joukokylässä. Poliisi toivoo havaintoja merikotkan liikkeistä loppuvuoden 2022 ajalta.

Poliisi pyytää tapauksen selvittämiseksi havaintoja tapahtuneesta, jos tiedät asiasta jotain soita Oulun poliisilaitoksen vihjepuhelimen numeroon 029 541 6194 tai lähetä viesti sähköpostiosoitteeseen vihjeet.oulu@poliisi.fi.

Aiheesta enemmän 17. toukokuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Kuva Jyrki Mäkelä


103 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kommentare


bottom of page