top of page

Digiohjaaja Marko Hampinen tuo digiavun näkövammaisille


Kainuun näkövammaiset ry:n digiohjaaja Marko Hampinen opastaa kainuulaisia näkövammaisia kaikenlaisen digiavun saamisessa. Hänen työmaahansa kuuluvat näköongelmista kärsivät henkilöt, jotka ovat saaneet lähetteen silmälääkäriltä näönkuntoutusohjaajalle.

Hampinen vieraili Puolanka-lehden toimituksessa viime viikolla kertomassa sekä omasta toimenkuvastaan että mahdollisuudesta saada Puolanka-lehti näkövammaisten luettavaksi digiversioksi.

Hampinen on laittanut Puolangalla lukulaitteita eli Webboxeja näkövammaisten käyttöön.

Webbox on puhuva laite, jota on helppo käyttää. Sama periaate toimii myös älypuhelimessa olevalla sovelluksella. Sekä puhelaitteeseen että älypuhelimeen tulee lehti tekstinä. Lukulaitteessa on puhesyntetisaattori ja ruudunlukija, joka lukee tekstin ääneen samalla tavoin kuin älypuhelimessa. Tekstit tuottaa ja toimittaa näkövammaisten Luetus-palvelu, jota ylläpitää Näkövammaisten liitto.

- Webboxin käyttäjien ikärakenne on täällä Kainuussa pikkuisen vajaasta sadasta ikävuodesta parikymppisiin. Tämä laite on tehty sanomalehtien kuunteluun ja se on siihen erittäin näppärä. Tämä on täysin näkövammaisille suunniteltu laite, jonka ikäihmiset ovat ottaneet vastaan helppona käyttää. Webboxilla pystyy kuuntelemaan myös äänikirjoja, Hampinen kertoi.

Aiheesta enemmän 15. helmikuuta ilmestyneessä Puolanka-lehdessä.


Tuomo Seppänen


71 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commentaires


bottom of page