top of page

Eeva ja Reijo Laamanen pitivät huoltoasemaa 20 vuottaPari päivää ennen vuoden vaihtumista luotiin Eeva ja Reijo Laamasen kodissa kahvipöydän ääressä katsausta vuosikymmenien takaisiin Puolangan asioihin. Katsaus käsitti vuosikymmenet 1960 ja 1980.

- Mitenhän me uskalsimme ryhtyä semmoiseen isoon ruljanssiin. Nyt tuntuu, ettei millään uskaltaisi, koska aikakin on nykyisin sellainen, ettei yrittäjillä ole mitään mahdollisuutta pärjätä, Reijo tuumii nykyajan menosta.

Laamasten ruljanssi käsitti yrityksen perustamisen vuonna 1966. Ensitöikseen heidän piti mennä pankkiin kysymään lainaa ja omien sanojensa mukaan ottamaan paljon velkaa, sillä heidän piti korjata yrityksen rakennus sisältä ja ulkoa käyttöön sopivaksi.

He joutuivat ostamaan rakennuksen tontteineen sekä hankkimaan uudet polttoainetankit ja huomattavasti hallikalustoa.

- Väkeä oli tuolloin Puolangalla kolminkertainen määrä tähän aikaan verrattuna. Henkilöautojakin oli jo aika lailla ja lisäksi oli paljon kuorma-autoilijoita. Yrityksemme työllisti meidän itsemme lisäksi kolme vakituista työntekijää. Töitä tehtiin kolmessa vuorossa varhaisaamusta iltakymmeneen. Kirkolla oli samaan aikaan kaksi muutakin samanlaista yritystä, Laamaset kertovat.

He ihmettelevät molemmat rohkeuttaan, jota kesti 20 vuotta eli vuoteen 1986. Huoltoasema-ajan jälkeen Eeva oli töissä kaupoissa ja Reijo teki monenlaista työtä eri työnantajille.

Laamaset nauttivat yhdessä eläkepäivistään. Päivät kuluvat leppoisasti seuratessa televisiosta maailman menoa.

Lue enemmän 10. tammikuuta ilmestyneestä Puolanka-lehdestä.


Rauni Räisänen

219 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page