top of page

Ensimmäinen Kainuu Ski O Week suunnistettiin onnistuneestiEnsimmäinen Kainuu Ski O Week käytiin joulun alla Paljakassa ja Honkavaarassa. Paljakassa Arctic Nest toimi kisakeskuksena ja Honkavaara kirkonkylällä.

Kilpailujen idean isä ja kilpailunjohtaja Martti Köngäs oli kisaviikon jälkeen tyytyväinen ja helpottunut.

Kisat menivät Könkään mukaan erinomaisesti. Ainoa haastava tilanne oli, kun ajanottolaitteet tekivät pienen tempun, sillä elektroniset laitteet toimivat siten, että maaliin tullessa kaksi kilpailijaa ei saanut olla alle viiden metrin päästä toisistaan. Näin tapahtuessa ajan­otto petti. Tämä korjattiin myöhemmin ja lopulliset ajat tarkistettiin käsiajanotosta.

- Kisat menivät loistavasti tätä pientä ajanottohässäkkää lukuun ottamatta. Maastot, kartta ja radat saivat ylistävää kiitosta.

Kisojen aika joulun alla ja pimeimpään vuodenaikaan toivat omat haasteensa. Päivänäköaikaa on nelisen tuntia ja siihen aikahaarukkaan piti kisat joka päivä käydä.

Kisoihin osallistui eri henkilöitä yli 200, Arctic Nestillä noin 150 ja Honkavaarassa noin 180 kilpailijaa. Pääsarjoihin osallistui nelisenkymmentä hiihtosuunnistajaa. Ruotsista mukana oli huippujoukkue. Lisäksi mukana oli hiihtosuunnistajia Latviasta, Virosta, Bulgariasta ja Japanista.

Lue enemmän 28. joulukuuta ilmestyvästä Puolanka-lehdestä.


Tuomo Seppänen


607 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Bình luận


bottom of page