top of page

Heidi Turpeinen tykästyi sfinxin erikoisuuteen ja luonteeseenSfinx ja dominica sfinx ovat tunnettuja siitä, että ne ovat karvattomia kissarotuja. Niistä ensin mainittua rotua edustaa Heidi Turpeisen melkein vuosikas Fanny eli Fanni.

Kun puhutaan karvattomista kissoista, niin annetaan oikeastaan hieman vääränlainen mielikuva. Näillä kissoilla on nimittäin iholla pehmoinen nukka, joten paremmin sitä kuvaa se, että silittäessä kissa tuntuu samettiselle tai persikalle. Niillä ei ole yleensä edes viiksiä tai ripsiä tai jos on, niin ne ovat hyvin lyhyet. Varsinaista karvaa voi tulla vähän kasvoihin ja häntään, johon Fannyllakin on kasvanut karvaa.

Ulkonäöltään sfinxille on ominaista rypyt päässä ja niskassa. Sen rintakehän tulisi olla leveä ja vatsan täyteläinen ja pyöristynyt. Värityksiä on monenlaisia ja jotkut jonottavat juuri sitä oikeaa väriä. Osa on kokonaan yksivärisiä tai sitten niissä on laikkuja.

Luonteeltaan Fanny on sosiaalinen ja utelias kuten sfinxit ovat yleensäkin. Heidi kertoi, että nimenomaan sosiaalinen luonne oli tärkeä asia kissaa hankittaessa. Hänestä tässä kissassa on myös hieman koiramaisia piirteitä, kun se haluaa olla aina matkassa tekemässä.

Lue enemmän 20. maaliskuuta ilmestyneestä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen
8 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Erilainen itsenäisyyspäivä

Tiistaina vietettiin Suomen 105. itsenäisyyspäivää. Aiemmat itsenäisyyspäivän juhlat ovat olleet perinteisen kaavan mukaan olleita, itsenäisyytemme talvi- ja jatkosodassa puolustaneiden veteraanien ja

Liikuntahallin suomat uudet mahdollisuudet

Uusi liikuntahalli on valmistumassa ja otetaan käyttöön viimeistään kesän lopulla. Liikuntahallin käytöstä keskusteltiin viime viikon maanantaina. Tilaisuudessa haluttiin kuulla liikuntahallin tulevie

Hozzászólások


bottom of page