top of page

Hepokönkäästä voi tulla vuoden 2021 retkipaikka


Hepoköngäs on ehdolla Vuoden retkipaikka -äänestyksessä. Puolangan tunnetuinta nähtävyyttä pääsee äänestämään retkipaikka.fi-sivustolla. Äänestys on käynnissä maanantaihin 24. tammikuuta kello 12 asti.

Ehdolla on yhteensä 11 luontokohdetta. Vuoden retkipaikka -ehdokkaat täyttävät kaikki muutamia kriteerejä. Kohteessa pitää olla muun muassa kaunis ja kutsuva luonto, josta voi nauttia mahdollisimman monipuolinen kirjo luonnonystäviä.

Hepokongästä kuvaillaan kilpailusivulla seuraavasti: “Hepoköngäs on yksi maamme komeimmista vesiputouksista ja siitä harvinaislaatuinen, että sen äärelle pääsee poikkeuksellisen helposti ilman kovaa kuntoa, ketteryyttä ja pitkällistä valmistautumista. Siinä missä monet muut maamme korkeimmista vesiputouksista piileskelevät erämaiden uumenissa, Hepokönkäälle johtaa peräti esteetön reitti. Putous kohisee suojellun vanhan metsän ympäröimänä Kainuun vaaramaisemissa, ja sen yläpuolella on kotalaavu sekä katselutasanne, joille pääsee esteettömästi. Lisäksi putouksen juurelle pääsee portaita pitkin.”

Lue enemmän 12. tammikuuta ilmestyvästä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen, kuva Maria Kyllönen

121 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


bottom of page