top of page

Hietavaaran tuulivoimahanke sai yleisötilaisuudessa kritiikkiä osakseen


Hietavaaran tuulivoimapuiston yleiskaavan suunnittelu ja ympäristövaikutusten arviointimenettely on laitettu vireille. Hanke sai osakseen kritiikkiä viime viikon tiistaina järjestetyssä yleisötilaisuudessa. Käydyssä keskustelussa nousivat esiin esimerkiksi tuulivoimaloiden mahdolliset vaikutukset paikalliselle luonnolle, matkailulle ja asukkaille. Myös hankkeessa tähän mennessä tehty selvitystyö kyseenalaistettiin.

Hietavaaran tuulivoimahankkeesta olivat kertomassa Puolankajärven koulun auditoriossa Kainuun ely-keskuksen, Wpd Finland oy:n sekä konsulttitoimisto Finnish Consult Groupin edustajat.

Hietavaaran tuulivoimapuiston hankealueen lähellä Lomamäessä asuva Arto Hilli kommentoi, että kaavaluonnos vaikutti hänen mielestään puutteelliselta ja väärääkin tietoa sisältävältä.

- Tulee jopa sellainen miete, että tästä se nyt alkaa yksittäisten ihmisten tulonsiirto kunnalle ja tuulivoimayhtiöille.

Hankkeen esittelijöiden taholta korostettiin moneen otteeseen sitä, että nyt ollaan prosessin ensimmäisessä vaiheessa. Alueen nykytilanteesta on tähän mennessä kerätty tietoa julkisista tietolähteistä, ja tärkeä osa seuraavaa vaihetta eli kaavaluonnosta tulevat olemaan myös yleisön jättämät tiedot.

- Sitä tietoa, jota te tulette jättämään prosessin yhteydessä, tullaan hyödyntämään, Finnish Consult Groupin projektipäällikkö Kristina Salomaa korosti.


Lisää tuulivoimahankkeen keskustelutilaisuudesta voi lukea 7.7. ilmestyvästä Puolanka-lehdestä.


Laura Heikkinen


177 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page