top of page

Hiihtolomakausi näkyy Paljakan matkailussa


Talvilomakausi lähti viime viikolla käyntiin Etelä-Suomen koulujen hiihtolomien myötä. Tämä on näkynyt myös Paljakassa, jossa väkeä on ollut liikkeellä jopa yllättävän paljon. Näin arvioi Hotelli Paljakan sekä Paljakan rinteiden ja rinneravintolan yrittäjä Mika Puuronen.

- Jo aiemmin on nähty, että kun porukka lähtee liikenteeseen, niin pienet paikat ja mökit ovat ensisijaisesti sellaisia, jotka täyttyvät. Myös rinteissä on ollut ihan hyvin väkeä, Puuronen totesi.

Matkailuyhdistys Puolanka-Paljakan sihteeri ja matkailualan yrittäjä Juha Haanela kertoi, että mökkipuolella kaikki majoitukset Paljakassa on käytännössä loppuunmyyty. Tilanne ei koske pelkästään hiihtolomia, vaan niin on ollut jo kesällä ja koko kuluvan talven. Kotimaan matkailu vetää nyt suomalaisia puoleensa.

- Sillä tavalla on hyvin suomalaisia liikenteessä, ja nimenomaan majoittuvaa väkeä. Ohjelmapalvelupuolella ja ravintolapuolella on kyllä siltikin varsin rauhallista. Ihmiset ovat nyt aika varovaisia käyttämään oheispalveluja, Haanela arvioi.

Samalla kannalla on myös Mika Puuronen. Hän totesi, että esimerkiksi ravintolapalveluiden käyttö on vähentynyt selvästi, kun vertaa siihen, minkä verran Paljakassa on parhaillaan väkeä.

- Ihmiset ovat omissa oloissaan ja syövät mökeillä.

Lue enemmän 3. maaliskuuta ilmestyvästä Puolanka-lehdestä.


Laura Heikkinen

162 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


bottom of page