top of page

Hiihtosuunnistuksen maailmanmestari Teemu Köngäs toimii tulevan Kainuun rastiviikon pääratamestarina


Puolangalla heinäkuussa pidettävän Kainuun rastiviikon valmistelut ovat parhaillaan käynnissä. Olennainen osa onnistunutta suunnistuskokemusta ovat mielekkäät, kilpailijoille sopivasti haastetta tuovat suunnistusradat.

Mielekkäistä radoista on huolehtimassa tulevalla rastiviikolla puolankalaislähtöinen, nykyisin Sotkamossa asuva Teemu Köngäs, joka toimii yhtenä rastiviikon kartoittajista sekä pääratamestarina. Suunnistusta Köngäs on harrastanut itse nuoresta pitäen, ja hiihtosuunnistuksessa hän on kilpaillut menestyksekkäästi huipputasolla. Kirkkaimpana saavutuksena Könkäällä ei olekaan hiihtosuunnistuksesta mitään vähäisempää kuin maailmanmestarin titteli.

- Aikoinaan kun muut perheessä harrastivat suunnistusta, niin sitä kautta kulkeuduin itsekin mukaan. Siinä seitsemänvuotiaana taisin käydä ensimmäisiä suunnistuskisojani, Köngäs muistelee suunnistusuransa alkutaivalta.

Teemu Köngäs voitti hiihtosuunnistuksen MM-kullan viestistä Rusutsussa Japanissa vuonna 2009. Sitä ennen hänelle oli kertynyt jo MM-viestipronssi vuoden 2004 kisoista Ruotsin Åsarnasta sekä kaksi viestihopeaa EM-kisoista vuosina 2006 ja 2008.

- Kyllähän se maailmanmestaruus on itselle kovin saavutus. Viestikulta oli silloin sellainen, että sitä oltiin monta vuotta jo jahdattu ja joukkueessa tiedettiin, että siihen on hyvät mahdollisuudet. Silloin kaikki onnistui, Köngäs muistelee.

Kainuun rastiviikon kartoittajana Teemu Köngäs pitää huolen siitä, että suunnistuskartat ovat kesällä ajan tasalla. Kaikki Luhtakangas - Äikänvaara-alueen maastossa tapahtuneet olennaiset muutokset on siis löydyttävä kartalta suunnistajia varten.

- Käytännössä kartat on tehty jo viime kesänä valmiiksi. Nyt on sitten ratojen tekoa: talvella suunnitellaan radat ja keväällä rakennetaan ne, merkitään rastinpaikat maastoon, viedään rastiliput ja muuta vastaavaa, Köngäs kertoo.

Tulevalla rastiviikolla on kaikkinensa 80 eri sarjaa, mikä näkyy myös ratojen suuressa määrässä. Pääratamestari Köngäs toteaa, että valmistelut ovat tähän mennessä edenneet hyvin.

- Kevään lähetessä alkavat oikeastaan kiireet, kun lumet sulavat ja päästään maastoon.

Lue enemmän 16. maaliskuuta ilmestyneestä Puolanka-lehdestä.


Laura Heikkinen, kuva Teemu Könkään kotialbumi


216 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page