top of page

Huonontunut koronatilanne on huomioitava myös Puolangalla

Uudet koronatartunnat ovat lisänneet jälleen koronaviruksen ilmaantuvuutta Kainuussa. Kainuun sote tiedotti maanantaina, että ilmaantuvuusluku on 91,7. THL:n tartuntatilastoissa Kainuun ilmaantuvuus on tätä suurempi. Ero voi johtua muualla tilastoiduista asukkaista tai ulkomaalaisten rekisteröitymisestä alueelle.

Koronaepidemian kiihtyminen Kainuussa keskittyy lähinnä Kajaaniin. Muissa Kainuun kunnissa tartuntoja on viime viikolla todettu Sotkamossa ja Kuhmossa.

Riski altistua koronatartunnalle on kohonnut koko maassa lisääntyvien tartuntojen vuoksi. Tapahtumissa, yleisötilaisuuksissa ja ravintoloissa on syytä yleiseen varovaisuuteen, vaikka näitä koskevia varsinaisia rajoituksia ei olekaan voimassa.

Puolangan kunta muistuttaa, että Kainuussa kesän edetessä huonontunut koronatilanne on huomioitava myös Puolangalla. Vaikka yleisötilaisuuksia saa järjestää, järjestäjien on huolehdittava muun muassa siitä, että seurueet voivat välttää lähikontaktit toisiinsa.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan perheen ulkopuolisissa kontakteissa, jos turvaväliä ei pysty pitämään. Yleinen etätyösuositus on voimassa. Puolangan kunta suosittelee rokotusten ottamista heti omalla vuorollaan.

Yleisötapahtumista leviäviä tartuntoja ei ole tullut Kainuussa tietoon. Sen sijaan ihmisten aktiivinen liikkuminen etenkin viikonloppuisin näkyy voimakkaasti tartuntaluvuissa.


Laura Heikkinen


130 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page