Hyttyskesästä arvioidaan Puolangalle normaalia vilkkaampaaHyttysiä piisaa nyt joka puolella. Näiden pienten veren­imijöiden ininältä on nyt vaikeaa välttyä, ja piina tulee todennäköisesti jatkumaan vielä kesän loppuun saakka.

Kainuun ely-keskuksen hyönteisasiantuntija Reima Leinonen tietääkin sanoa, että tämä kesä tulee olemaan hyttysten kannalta Kainuussa vähintäänkin normaali mutta todennäköisesti normaalia vilkkaampi.

Leinosen mukaan alueelliset erot voivat kuitenkin olla Suomessa suuria johtuen talven vaihtelevasta lumen määrästä eri puolilla maata. Lumisen talven kokeneen Puolangan kohdalla tämä ennustaisi hyttysten kesäjuhlaa. Eteläisessä Suomessa hyttysiä voi kuitenkin olla normaalia vähemmän, ja siten koko Suomessa määrä olisi loppujaan tavanomainen.

- Meillä on ollut viime talvena tosi runsaasti lunta, muun muassa Puolangalla ja Suomussalmella. Lumesta muodostuu paljon sulamisvettä, minkä ansiosta hyttyset ehtivät kehittyä hyvin aikuisiksi, Leinonen kertoo.

Leinosen mukaan tämän hetken suuresta hyttysmäärästä voidaan syyttää myös nopeasti lämmenneitä ilmoja, jotka ovat kiihdyttäneet hyttysen munasta aikuiseksi kehittymistä.

Lue enemmän 23.6. Puolanka-lehdestä.


Jenna Hiltunen, kuva Eija Luukkonen


95 katselukertaa
logo_puolankalehti.png

Ouluntie 1

89200 Puolanka

Puolanka-lehti ilmestyy keskiviikkoisin.

AVOINNA

Arkisin ma-pe 9.00-16.00

TOIMITUS

toimitus@puolanka-lehti.fi

08 653 2200

Eija Luukkonen

eija.luukkonen@puolanka-lehti.fi

08 653 2200

Laura Tolonen

laura.tolonen@puolanka-lehti.fi

050 326 8170

PÄÄTOIMITTAJA

Tuomo Seppänen

0500 774 904

tuomo.seppanen@puolanka-lehti.fi

ILMOITUSMYYNTI

LASKUTUS, TILAUKSET

© 2021 Puolanka-lehti.

logo_puolankalehti.png