top of page

Järjestöillassa oli suuri osallistujamäärä


Järjestöillassa kuultiin ajankohtaista järjestöasiaa usealta puhujalta. Oulujärvi Leaderin uudesta rahoituskaudesta oli kertomassa yhteistyökartturi Maria Helo.

Viime viikon torstaina valtuustosalissa järjestetty järjestöilta keräsi paljon osallistujia. Heille Lähellä.fi-palvelua esitteli Johanna Heikkinen, joka on Kainuun sosiaali- ja terveysturvayhdistyksen Kainuulaiset sotealan järjestöt osallisuutta ja hyvinvointia turvaamassa -hankkeen järjestövalmentaja.

Järjestöjen tiedot ja tapahtumat voivat olla hajallaan erillisillä nettisivuilla, eikä monilla järjestöillä edes ole omia verkkosivuja. Lähellä.fi tarjoaa yhdistyksille ja järjestöille sivuston, jossa kaikki voivat kertoa omasta toiminnastaan, tapahtumista ja kokoontumisista. Sinne voi ladata myös oppaita. Järjestöille sivustolle rekisteröityminen on maksutonta.

Maria Helo aloitti Oulujärvi Leaderilla yhteistyökartturina helmikuun alussa. Hänen työhönsä kuuluu yhdistysten ja järjestöjen kanssa toimiminen ja niiden toiminnan tukeminen, eli toisin sanottuna hän esimerkiksi järjestää erilaisia tilaisuuksia ja koulutuksia yhteisöille. Hänelle voi laittaa viestiä, mikäli on idea koulutuksesta tai yhteistyötapaamisesta.

Järjestöillan aiheena Helolla oli kuitenkin tuleva rahoituskausi, joka on nyt alkamassa ja joka kestää aina vuoteen 2027 asti. Tällä kaudella kainuulaisille leader-ryhmille myönnettiin 8 miljoonan rahoitus. Tämän kauden Yhdessä älykkäästi -strategiassa alakohtina ovat viihtyisä elinympäristö, ympäristöviisaat ratkaisut, elinvoimaa luonnosta, hyvä elämää yhteisöissä ja sujuva arki toimivilla palveluilla.

Puolangan kunnan kuulumisilla jatkoi Muualta meille -hankkeen projektikoordinaattori Josefi Tiirola. Laaja-alaisen hankkeen yksi tavoite on kolmannen sektorin toiminnan aktivointi vapaa-ajan aktiviteettien tuotteistamiseen.


119 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page