top of page

Joulukalenterikävely innoittaa reippailemaan ja etsimään luukkuja


Kauko Keränen nosti viime vuonna esiin Facebook-ryhmässä idean joulukalenterikävelystä. Silloin idea oli jo myöhässä, joten kuluvalle vuodelle Tiina Holappa nosti idean jälleen esiin. Niinpä Puolangalla on tänä vuonna kävelyjoulukalenteri. 

Ideana kalenterissa on, että merkityn reitin varrelle avautuu joka päivä yksi joulukalenterin luukku. Pääsääntöisesti luukku on ikkunassa, mutta se voi olla myös muualla talon edustalla. Luukku on aina hyvin selkeästi merkitty sen päivän numerolla.

Osallistujat ovat saaneet vapaat kädet luukun toteuttamiseen, ja se voikin olla esimerkiksi asetelma tai valokokonaisuus. 

Ideana on, että luukut löytääkseen pitää kävellä koko reitti, ja kunhan vain muistaa katsella tarkkaan, vaiva palkitaan uuden luukun löytyessä. Joulukalenterikävelyä koordinoiva Tiina Holappa toivoo mukavia reippailukilometrejä. 

- Tämä on järjestetty sen takia, että ihmiset ulkoilisivat ja reippailisivat. Pääpointti on myös löytämisen ilo. Ihmisillä on niin hienoja koristeita ikkunoissaan, joten nyt niitä saa katsella, Holappa kertoi. 

Joulukalenteriluukkuja on yritysten ja kotien ikkunoissa ja pihoilla. Holappa on kiitollinen siitä, että nopealla aikataululla löytyi jokaiselle 24 päivälle luukun paikka. 

- Tosi kivasti ihmiset lähtivät mukaan. Tämä tehtiin todella nopealla aikataululla, niin hirveä hoppuhan tässä on tullut ja montaa asiaa ei hoksattu ajatella, Tiina Holappa kertoi. 

Aiheesta enemmän 9. joulukuuta ilmestyneessä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen


119 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page