top of page

Juha Tuomimäelle tonttukirjan tekemisessä yhdistyi moni osaamisalue


Tampereella asuva mutta mieleltään puolankalainen Juha Tuomimäki julkaisi kesällä Eeli tonttu eksyksissä -lastenkirjan, jossa pääosassa on kuvilla kerronta. Kirjassa yhdistyy Tuomimäen monet harrastukset ja ammattitaito. Kirjassa nähdään paljon maisemia Kainuusta ja erityisesti Puolangalta.

Kirja on kunnianosoitus suomalaiselle luonnolle, mutta ennen kaikkea Tuomimäki toivoo, että se saisi lasten mielenkiinnon luontoa kohtaan heräämään ja näkemään metsän tarinat. 

Hän myös toivoo, että kirjan avulla kainuulaiset maisemat tulisivat tutuiksi lapsille. Hän kokee etelässä asuneena, että Lapin tunturimaisemat ovat monille tuttuja, mutta mielikuvat kainuulaisesta maisemasta ovat kapeampia. 

Viimeiset parikymmentä vuotta Tuomimäki on työskennellyt audiovisuaalisella alalla ja av-suunnittelijana hän suunnittelee yritysten ja julkisten tilojen audiovisuaalisia järjestelmiä. Työ on pitkälti konttorityötä, ja valokuvaaminen tuo tasapainoa arkeen. Tuomimäelle valokuvaaminen on ollut aina tärkeä harrastus tai sivutoimi. Erityisesti luonto- ja maisemakuvaus ovat hänelle tärkeitä. 

Tonttukirjan tekemisessä yhdistyy hänelle monet osaamisalueet. Hänestä alkoi välillä tuntua, että luonnossa kuvaaminen on turhaa, kun nykyään niin monet ottavat luontokuvia ja puhelimissa on hyvät kamerat. Kuvaamisessa ei ollut päämäärää. 

- Alkoi tuntua ettei kuvaamisessa ei ole järkeä. Samaan aikaan tuli tonttukirjan idea. Yhtäkkiä kaikki, mitä oli aikaisemmin tehnyt, kuvaaminen, luonnossa liikkuminen ja tuotantopuoli, yhdistyivät tässä projektissa. 

Lue enemmän 21. syyskuuta ilmestyneestä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen, kuva Juha Tuomimäki


142 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page