top of page

Juho Väisänen nappasi viime vuonna rallisprintin SM-pronssia


Puolangan MK/UA:n Juho Väisänen saavutti viime vuoden puolankalaisen autourheilun merkittävimmän tuloksen, kun hän voitti rallisprintissä junioriluokan SM-pronssia. Hän on aiemmin voittanut SM-pronssia jääratakisoissa vuonna 2018, joten mitali oli hänelle SM-tasolla jo toinen.

Väisänen kävi pokkaamassa mitalinsa perinteisessä Autourheilun kansallisen lajiliiton AKK:n palkintogaalassa, joka pidettiin joulukuun alussa.

Väisänen on ajanut jokkista jo parikymmentä vuotta ja laji on edelleen hänen päälajinsa autourheilun puolella. Ralli­sprinttiä hän kokeili ensimmäisen kerran vuonna 2016, jolloin hän ajoi asvalttisprinttikisoissa Iso-Syötteellä.

- Olen sen jälkeen ajanut muutamia sprinttikisoja vuodessa. Viime vuonna ajoin ensimmäisen koko kuuden osakilpailun sarjan ja tuloksena oli junioriluokan SM-pronssia, Juho Väisänen kertoi.

Rallisprintin SM-sarjassa ajetaan kuusi osakilpailua, joista kaksi ajetaan talvella lumella, kaksi kesällä asvaltilla ja kaksi soralla. Tämä vaatii paljon sekä autolta että kuljettajalta.

- Ajoalustat ovat niin erilaisia keskenään, että se vaatii paljon joko muutostöitä autoon tai sitten kuten meillä oli käytössä kaksi autoa, joista toinen oli rakennettu asvaltille ja toinen soralle ja lumelle, Väisänen kertoi.

Helmikuussa alkava kausi on Väisäselle vielä hieman kysymysmerkki, sillä kustannukset ovat myös autopuolella kasvaneet paljon ja koko sarjan ajaminen on vielä tällä hetkellä epävarmaa. Ensimmäinen tämän vuoden rallisprintin osakilpailu ajetaan Oulussa 11. helmikuuta.

- Oulussa on tarkoitus kisailla, mutta sen jälkeen tulevista osakilpailuista ja niihin osallistumisesta ei ole vielä tehty päätöstä, Väisänen kertoo.

Lue enemmän 18. tammikuuta ilmestyvästä Puolanka-lehdestä.


Tuomo Seppänen, kuva Petro Piilo/AKK


155 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page