top of page

Jumpassa ja crossfitissä huomioidaan erilaiset liikunnalliset taustat


Kuluneena syksynä kansalais­opistossa on päästy nauttimaan liikunnan tuomasta ilosta. Jussi Toivomäki on pitänyt syyskauden aikana miesten ja naisten jumppaa Suolijärvellä sekä ”crossfit”-kurssia kylän pinnassa.

Toivomäki kertoo, että jumpassa tehdään muun muassa kehonpaino- ja kahvakuulaharjoittelua sekä lihashuoltoa. Lihashuoltoon kuuluvat erityisesti venyttely ja jäähdyttelyosio harjoittelun lopuksi.

- Kurssilla pyritään ylläpitämään toimintakykyä, vahvistamaan niveliä tukevia lihaksia, minimoimaan loukkaantumisriskejä ja takaamaan mahdollisimman hyvä toimintakyky mahdollisimman pitkälle tulevaisuuteen, Jussi Toivomäki kertoo.

”Crossfit” tai heatiksikin kutsuttu harjoittelumuoto on sen sijaan Jussi Toivomäen mukaan jo huomattavasti rankempaa liikuntaa, joka sisältää hyvin intensiivistä harjoittelua tarkoituksenaan kehittää maksimaalista voimaa ja kestävyyttä.

- Se onkin kohtuullisen suuri haaste, koska voimaa ja kestävyyttä on vaikeaa kestää yhdessä parhaalla tasolla, mutta siihen kuitenkin pyritään, Toivomäki kertoo heatin luonteesta.

Jussi Toivomäki kiinnostui kansalaisopiston ohjaajana toimimisesta oman liikunnallisen harrastuneisuutensa kautta. Hän on myös kokenut, että kansalaisopistossa on ollut helppoa järjestää kursseja ja kokeilla uusia juttuja.

- Itsellä on kiinnostusta juuri liikuntaa ja toimintakyvyn ylläpitoa kohtaan. Omasta kehostaan huolen pitäminen näkyy kuitenkin kaikessa toiminnassa, Toivomäki kertoo.

Lue enemmän 30. joulukuuta ilmestyneestä Puolanka-lehdestä.


Jenna Hiltunen149 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Yorumlar


bottom of page