top of page

Kööki haluaa olla Ylä-Kainuun paras ruokaravintola

  • toimitus7
  • 30.5.
  • 1 min käytetty lukemiseen

Paljakassa sijaitsevan Safari Kööki & Baarin historia on vielä lyhyt mutta merkittävä. Merkittävä juuri siinä mielessä, että vielä kaksi vuotta sitten ravintolasta ei ollut tietoakaan, mutta ajatuksia ravintolan tarpeesta oli kyllä ollut. Paljakan alueella hotellin ja rinteiden sulkeutuminen tarkoitti sitä, että oli olemassa matkailualue, jossa ei ollut lainkaan ravintolapalveluja.

- Matkailukeskus ei vaan toimi ilman ravintolaa, yrittäjä Juha Haanela kertoo.

- Meidän yhtiöillä on täällä paljon matkailutoimintaa. On majoitusta, ohjelmapalveluja ja muutakin toimintaa, ja on investoitu alueelle jo miljoonia euroja.

Päätös ravintolan rakentamisesta tehtiin kaksi vuotta sitten. Rakentaminen alkoi loppuvuodesta ja ravintola avattiin viime kesänä juhannukseksi.

Kuten otsikossa sanotaan, Safari Kööki & Baari haluaa olla Ylä-Kainuun paras ruokaravintola. Tähän Juha Haanelalla on tietysti vankat perustelut.

- Ruoka on se juttu. Meille tullaan syömään, pitämään juhlia tai synttäreitä. Me haluamme olla tämän alueen eli Ylä-Kainuun paras ruokapaikka. Meillä saa oikeasti syödä, Haanela painottaa ja perusteluja ravintolan hyvyydelle tulee lisää.

- Meillä on lihat lähituottajalta ja muukin ruoka pyritään tuomaan lähialueelta.

Haanela kertoo myös, että ruokalista vaihtuu, kun tulee uusia ideoita. Näitä ruokaideoita hän kerää muun muassa ulkomailta.

Lue enemmän 28. toukokuuta ilmestyneestä Puolanka-lehden mökkiliitteestä.


Tuomo Seppänen

Comments


bottom of page