top of page

​Kainuun aluevaltuusto kokousti ensimmäistä kertaa


Viime viikon tiistaina oli historiallinen päivä, kun Kainuun hyvinvointialueen aluevaltuusto kokoontui ensimmäiseen kokoukseen Kajaanin Kaukametsässä. Paikalla oli 59 valtuutettua, joista muutama oli varavaltuutettuja. Kokousta pystyi seuraamaan netissä reaaliajassa.

Kokouksen avasi valtuuston vanhinpana ja sen vuoksi puheenjohtajana toiminut Raili Myllylä (vas.).

Hallintosääntöä käsitellessä käytettiin monta puheenvuoroa, joissa nostettiin esille ajatuksia tulevasta työskentelystä ja valta-asetteluista. Merja Kyllönen (vas.) varoitti “yhden tähden mallista”. 

Valmistelutoimielimen tekemään hallintosääntöön oli valtuustoryhmien puheenjohtajien keskusteluiden pohjalta tehty täsmennyksiä. Valtuusto tulee käsittelemään hallintosääntöä useaan otteeseen tämän vuoden aikana.

Aluevaltuuston puheenjohtajaksi valittiin Anne Lukkari (kesk.) ja varapuheenjohtajiksi Miikka Kortelainen (vas.), Paavo Enroth (kok.) ja Mikko Polvinen (ps.). Aluehallitusta johtaa Heikki Huotari (kesk.) sekä varapuheenjohtajina toimivat Heli Moilanen (kesk.) ja Markku Oikarinen (sd.). Jäseniä ovat Esa Ahonen (kesk.), Harri Peltola (kesk.), Johanna Sorri (kesk.), Saara Karjalainen (vas.), Aki Räisänen (vas.), Airi Mäkinen (kok.) ja Anne Kemppainen (vihr.).

Enemmän aluevaltuuston ensimmäisestä kokouksesta 23. maaliskuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen, kuva Kainuun hyvinvointialueen viestintä


113 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page