top of page

Kainuun kaoliini -ryhmä-näyttelyssä pääsee ihastelemaan taiteilijoiden keramiikkatöitä


Galleria Mineraalin Kainuun kaoliini -näyttelyn avajaispäivänä näyttelyn kymmenestä taiteilijasta viisi oli kertomassa teoksistaan. Kuvassa Ulla Harju, Kaarina Kuusisto-Lukkari, Jari Vesterinen, Katariina Guthwert ja Miki Kim.

Viime viikon maanantaina vietettiin pop up Galleria Mineraalin Kainuun kaoliini -ryhmänäyttelyn avajaisia. Galleria on avoinna elokuun ensimmäisen viikon loppuun saakka Kanniaisen tiloissa apteekin vieressä. Näyttelyssä pääsee ihailemaan kymmenen eri taiteilijan teoksia.

Näyttelyn päätähtenä on puolankalainen savimineraali kaoliini, joka on peräisin Pihlajavaaralta. Idea kao­lii­nin käyttämiseen lähti, kun korkeapolttoisesta villisavesta kiinnostunut Katariina Guthwert kuuli Puolangan kaoliiniesiintymistä.

Kao­liini ei sinänsä ole ennenkuulumaton materiaali, mutta yleensä taiteilijat tilaavat sitä muun muassa Englannista. Guthwert lähti Puolangalle kaivamaan kaoliinia ja jakoi sitä yhdeksälle muulle taiteilijalle. Nyt tämän työn anti on esillä.

Guthwert on hyvin onnellinen saadessaan nähdä valmiin näyttelyn. Hän on viettänyt kesäkuun Puolangalla ja pitänyt työpajoja sekä tutustunut paikallisiin.

- Ihan mieletöntä, ja olen liikuttunut. Olen todella onnellinen, että olemme saaneet näyttelyn kasaan. Kao­liini on ollut todellinen seikkailu sukeltaa puskiin ja löytää sitä sekä tutustua kaikkiin ihaniin ihmisiin Puolangalla, Guthwert kommentoi.

Näyttelyn hän näkee hyvin onnistuneena.

- Minun mielestäni näyttely on kokonaisuutena monipuolinen ja monipuolisten tekijöiden tekemää keramiikka. Todella taitavia tekijöitä täällä, Guthwert kertoi katsoessaan lopputulosta.

Näyttely huipentuu elokuun ensimmäisenä viikonloppuna pidettäviin kaoliinifestivaaleihin.

Näyttelystä enemmän 13. heinäkuuta ilmestyneessä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen


20 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page