top of page

Kainuun kv-näyttely tuo samanhenkiset yhteen


Pakkasen vihmoessa ulkona Kajaanin pallohallin hiekkatekonurmi täyttyi viime viikonloppuna erirotuisista koirista esittäjineen. Tutulle paikalleen tammikuulle palannut Kainuun kansainvälinen koiranäyttely avasi totuttuun tapaan vuoden näyttelyt.

Vuosi sitten näyttely siirrettiin silloin vallinneen koronatilanteen vuoksi huhtikuulle, ja vuoden 2021 näyttely jouduttiin perumaan kokonaan pandemian vuoksi.

Näyttelylle tuntui olevan jälleen tilausta, sillä viikonlopun aikana pallohallissa esitettiin 3140 koiraa ja tunnelma oli käsinkosketeltavan jännittävä.

Näyttelyn ajankohtaan tyytyväinen Merja Karvonen esitti koiransa sunnuntaina.

- Mukava, että näin keskitalvellakin on joku näyttely, kevään näyttelyitä kohti tähyävä Karvonen totesi.

Hänen koiransa mittelspitz Jemakon Taikaheppu ”Touho” on kokenut näyttelykonkari, jolla oli ennen Kainuun kv-näyttelyä kaksi sertiä.

Karvonen ei kokemuksesta huolimatta lähde näyttelyihin täysin ilman harjoittelua. Hän muistuttelee Touhon mieleen erityisesti paikallaan seisomista sekä vahvistaa koiran pöytäkokemuksia mittakepin kanssa. Pöydällä tutkittaville pienille roduille on aina eduksi, että pöydällä seisominen on luontevaa eikä sitä tarvitse jännittää.

Tarja Härmä oli kehässä hiljattain pitkältä tauolta palanneen seitsemänvuotiaan kleinspitz Leinikan Äärimmäisen Suloisen ”Viivin” kanssa.

- Meille tämä näyttelyharrastus on koko perheen juttu, Härmä kertoi.

Koiranäyttelystä enemmän 18. tammikuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Milla Hiltunen, Marika Sutinen

139 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page