top of page

Kainuun maakuntajuhlassa näkyi ylpeys kainuulaisuudesta


Viime viikko päättyi juhlallisissa merkeissä sunnuntaina Kainuun maakuntajuhlassa. Maakuntaa kiertävän juhlan olisi pitänyt olla jo viime vuonna Puolangalla, mutta järjestämisvuoro vaihdettiin Ristijärven kanssa, koska liikuntahallin rakennus oli vielä silloin kesken. Nyt maakuntajuhlaa juhlittiinkin komeissa puitteissa.

Tilaisuuden avasi tervetulopuheella pormestari Harri Peltola. Jo ensimmäisessä puheenvuorossa korostui ylpeys omasta elinympäristöstä. Maakuntajuhlassa kuultiin juhlapuhe ja jaettiin myös perinteisesti Pro Kainuu -palkintoja, joita luovuttamassa olivat maakuntavaltuuston puheenjohtaja Mikko Polvinen sekä Kainuun liitolta johdon assistentti Salli Mikkonen ja viimeistä kertaa maakuntajohtaja Pentti Malinen. Juhlan juonsivat pessimistien Santeri Rahkamaa ja Tommi Rajala, jotka esittelivät muu muassa piirtoheittimen käyttämisen taitojaan ja pohtivat pessimismin suolaisuutta ja makeutta. 

Askan Ahertajat ry sai Pro Kainuun -palkinnon. Maakuntajuhlavuorossa olevan kunnan ehdottama Pro Kainuu -tunnustuspalkinto myönnetään esimerkiksi taiteen, kulttuurin tai liikunnan parissa tehdystä elämäntyöstä maakunnan ja oman kunnan hyväksi. Palkittava henkilö tai taho on tehnyt Kainuuta tunnetuksi ja vahvistanut maakunnan identiteettiä.  

Juhlassa julkistettiin myös vuoden Pro Kainuu nuori -palkinnon saajat. Palkinto myönnetään Kainuussa asuvalle tai Kainuusta kotoisin olevalle henkilölle tai nuorten yhteisölle, joka opinnoissa, työssä tai harrastuksissa on tuonut uudella ja modernilla tavalla Kainuuta esille. 

Palkinnon saivat tänä vuonna Oskari Haapalainen ja Katja Kemppainen. Pariskunta on ollut mukana Puolangan pessimistit ry:n toiminnassa pitkään ja ovat myös yhdistyksen hallituksessa. Heidän vastuullaan on ollut kolmen viimeisimmän musikaalin säveltäminen. He eivät päässeet paikan päälle ottamaan palkintoa vastaan, mutta kertovat olevansa otettuja.


Lisää maakuntajuhlasta ja palkittujen kommentteja Puolanka-lehdessä 16.8.


Laura Tolonen, kuva Tuomo Seppänen

230 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page