top of page

Kainuun rastiviikko käynnistyi odottavissa tunnelmissa


Järjestyksessään 54. Kainuun rastiviikko pyörähti käyntiin ensimmäisen osakilpailun merkeissä sunnuntaina Luhtakankaalla. Pyssylammen kilpailukeskus täyttyikin suunnistajista jo varhain, ja tunnelma oli kaikin puolin innostunut sekä odottava - onhan Kainuun rastiviikko yksi Suomen suurimmista suunnistustapahtumista, joka kerää osallistujia eri puolilta maailmaa.

Kainuun rastiviikolle osallistuu tänäkin vuonna kaikentasoisia ja -ikäisiä suunnistajia: mukana on vasta-alkajia, iltarastikävijöitä, kokeneempia kuntosuunnistajia, kilpasuunnistajia sekä huippusuunnistajia. Tänä vuonna ikäsarjoja on alle kouluikäisten rastiralli-seikkailusta kilpasarjojen 85-vuotiaiden sarjaan.

Kilpailukeskuksesta löytää rastiviikon ajan useita eri palveluja ja pisteitä, kuten ravintola- ja kahvilapalveluja, suunnistus- ja urheilutarvikemyyjiä, Muksulan ja koiraparkin. Palveluja pyöritetään useiden talkoolaisten toimesta. Lisäksi ensiapupiste toimii SPR:n Puolangan osaston ensiapuryhmin voimin.

Rastiviikon kilpailunjohtaja Martti Köngäs kertoi olevansa tyytyväinen rastiviikon järjestelyurakkaan ja ensimmäiseen päivään ylipäätään. Hänen mukaansa innokkaita talkoolaisia on saatu riittävästi rastiviikkoa varten.

- Järjestelytkin ovat sujuneet aikataulussa. Kun on osaavat, ahkerat ja vastuuntuntoiset tekijät, niin tämä on tuntunut enemmän huvilta kuin työltä. Tekijöillä on ollut koko ajan hyvä fiilis, Köngäs kertoi tyytyväisenä.

Kainuun rastiviikon tunnelmia 6. heinäkuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Milla Hiltunen


147 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page