top of page

Kainuun rastiviikon suojelijana toiminut Sari Essayah pitää rastiviikkoa kesän vakiotapahtumana


Kansainvälisen olympiakomitean jäsen Sari Essayah saapui Puolangalle rastiviikolla katselemaan rastiviikon toimintaa. Hän käväisi myös puhujavieraana Puolangan seurakunnan järjestämässä toritapahtumassa. Poliitikkona Essayahin kevät sekä alkukesä olivat kiireisiä, joten ei ollut itsestäänselvyys, että hän ehti käymään Puolangalla.

- Monen muun poliitikon tavoin ajattelin talvella, että olisi vähän leppoisampi kevät tiedossa ennen eduskuntavaaleihin valmistautumista. Tulikin aika tiukka kevät turvallisuuspoliittisesti ja oli nämä Nato-ratkaisutkin. Viimeiset lait saatiin heinäkuun puolella vietyä maaliin, Essayah kertoi.

Essayah toimi tämänvuotisen Kainuun rastiviikon suojelijana. Essayahille se tarkoittaa sitä, että hän ilmaisi tukensa rastiviikolle. Essayah myös kirjoitti rastiviikon käsiohjelmaan suojelijan tervehdyksen, jossa hän muun muassa kiittelee vapaaehtoistoimijoita sekä toivottaa urheilijoille ja valmentajille mitä parhainta menestystä tulevissa koitoksissa.

- Toivoin, että olisin pystynyt olemaan täällä paikan päällä enemmän, mutta eduskunnan istunnot sotkivat aikeen. Arvostan tätä tapahtumaa ensinnäkin sen takia, että tämä on pisimpään pyörinyt rastiviikko ja paikalliset ihmiset lähtevät mukaan toimitsijoiksi ja järjestämään tätä. Se kyllä vaatii sitoutumista, Essayah painotti.

Vuoden 1993 kilpakävelyn maailmanmestarina liikunta on Essayahille tärkeä arvo. Suunnistuksen parissa hän ei ole kilpaillut, mutta pitää sitä hienona lajina. Essayah sanoi, että hän ei itse ole ehtinyt urheilemaan viime aikoina kovinkaan paljon, mutta hän kertoi kuitenkin käyneensä muun muassa uimassa ja lenkkeilemässä. Myös hyötyliikunta, kuten polttopuiden pinoilu on Essayahin mieleen.

Enemmän Sari Essayahin mietteitä 31. elokuuta ilmestynessä Puolanka-lehdessä.


Milla Hiltunen

82 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page