top of page

Kaksi tuulivoimakaavaa laitettiin vireille vilkkaan keskustelun päätteeksiPuolangan kunnanvaltuusto piti vuoden ensimmäisen kokouksensa viime viikon tiistaina. Asialistalla oli kaksi tuulivoimakaavoitushanketta, kaavoituskatsaus ja 120 000 euron lisämäärärahan myöntämien tekniselle toimialalle biokaasulaitoksen separointiin liittyviin lisäinvestointeihin.

Ensimmäisenä käsittelyssä oli Tervakankaan tuulivoimahanke. Hanke on lähes kokonaan sijoittumassa UPM metsäsijoitusrahaston maille ja sijaitsee noin 17 kilometriä kirkonkylältä koilliseen.

Toinen tuulivoimahanke, Tulijokilan hanke, sijaitsee noin 20 kilometriä kirkonkylältä etelään. Tämä hanke on alueella, johon on suunniteltu jo muitakin hankkeita lähialueelle.

Peltola kertoi, että kaavoitushankkeet tulevat valtuuston päätettäviksi, kun hankkeet ovat siinä vaiheessa, että tuulivoimayhtiö on saanut kasaan riittävästi vuokrasopimuksia.

- Tämä ei todellakaan tarkoita sitä, että nämä hankkeet tulisivat toteutumaan. Tässä muodossa ei mikään näistä. Joskus taisin tässä salissa veikata, että jos 30 prosenttia toteutuisi, niin se olisi jo aika paljon. Nyt veikkaan, että se on jossain 10 ja 20 prosentin välillä, mikä näistä hankkeista tulee loppujen lopuksi valtuuston hyväksyttäväksi, Peltola arvioi.

Useiden käytettyjen puheenvuorojen ja äänestysten jälkeen valtuusto hyväksyi molempien hankkeiden osayleiskaavan laatimisen.

Myös biokaasulaitoksen lisäinvestointi puhutti. Valtuusto päätti kuitenkin yksimielisesti hyväksyä biokaasulaitoksen separointiin liittyvän 120 000 euron lisäinvestoinnin.

Valtuuston kokousasioista enemmän 20. maaliskuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Tuomo Seppänen
289 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page