top of page

Kaksi uutta luonnonsuojelu-aluetta Etelä-Puolangalla


Taapurissa on myrskytuhon johdosta syntynyttä luonnonmonimuotoisuudelle tärkeää lahopuuta.

Kainuun ely-keskus kertoi kesäkuussa Puolangan kahdesta uudesta suojelukohteesta. Ensin tuli 33 hehtaarin alue Puolangalle Taapuriin ja toinen 15 hehtaarin alue Tupuriin Kotilassa. Molemmat ovat eri yksityisten tahojen suojeluun tarjoamia maita. 

Kainuun ely-keskuksen ympäristöasiantuntija Marja Manninen muistuttaa, että vielä on määrärahoja käytettävissä metsän suojeluun. Puolangallakin on Mannisen mielestä suojeluun paljon hyvää maata. 

- Puolangalla on merkittäviä ja potentiaalisia suojelualueita. Meillä on tässä mahdollisuus hankkia suojelualueita tänä ja ensi vuonna. Sitten määrärahat on käytetty eli jos kiinnostaa, kannattaa olla yhteydessä, Manninen kehottaa.

Nykyään suojelukohteen vähimmäisvaatimus on 4 - 5 hehtaaria, mutta useimmiten suojeluun tarjotut alueet ovat useampia kymmeniä hehtaareja. Ihan pieniä yhden tai kahden hehtaarin alueita ei hyväksytä, ellei ole kysymys ennestään olemassa olevan suojelualueen laajennuksesta.

Yksityisissä suojelukohteissa säilyvät jokamiehenoikeudet. Omistaja saa myös päättää normaalisti, saako alueella metsästää. 

Aiheesta enemmän 23. kesäkuuta ilmestyneessä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen

170 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Комментарии


bottom of page