top of page

Kamala-kierros on ympärivuotinen tarinareitti


Puolangan kunta on julkaissut kunnan verkkosivuilla Kamala-kierroksen, joka kokoaa yhteen Puolangan paikat, joissa on tapahtunut kauheuksia. Se on sopiva aktiviteetti näin halloweenin alla. Kierrokseen kuuluvat muun muassa tutut tarinat Askanmäen kauniista Kaijasta ja Lippolan pahasta Paavosta. Yksi kohde on myös vanha hautausmaa.

Kunnan Muualta meille -hankkeen projektipäällikkö Josefi Tiirola kertoi, että Kamala-kierros syntyi hieman yllättäen, eikä se vaatinut kuin yhden suunnittelupalaverin. Tämä oli samalla osoitus, että joskus asioita voi tehdä ilman sen suurempia suunnitteluja. He käyttivät apuna Kainuun tarinakartastoa miettiessään esiin nostamisen arvioisia paikkoja. Reitille on kirjattu myös muita kulttuurivie­railukohteita kamalan paikan lähettyviltä. 

- Tarkoitus oli ottaa tunnettuja kuten pahan Paavon ja kauniin Kaijan tarinat. Vanha hautausmaa on tullut Tiktokissa suosituksi, vaikka siihen ei liity mitään tarinaa. Se on kuitenkin hyvä vierailukohde. Halusimme ottaa myös vieraampia kohteita kuten Kiiskisvaara, jotta tässä olisi myös paikallisille kiinnostavia paikkoja, Tiirola kertoi. 

Kamala-kierroksesta enemmän 25. lokakuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen, kuva Josefi Tiirola

133 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

コメント


bottom of page