top of page

Kelkkareiteillä saa ajaa lumen aikaan jatkossa vain moottorikelkalla


Virallisilla moottorikelkkareiteillä voi ajaa jatkossa lumiseen aikaan ainoastaan moottorikelkoilla, ellei muusta käytöstä erikseen ilmoiteta. Muutos tuli voimaan tieliikennelakiin toissa viikon maanantaina.

Kesäkuussa uudistettu tieliikennelaki ehti aiemmin sallia sen, että kelkkareiteillä saisi kulkea myös moottorittomilla ajoneuvoilla, kuten polkupyörillä tai eläinvaljakoilla. Nyt säännöstä selkeytettiin.

Liikenneturvan yhteyspäällikkö Petri Niska Rovaniemeltä pitää korjausliikettä tarpeellisena.

- Voi olla turvallisuuden kannalta riski, jos kelkkailureiteillä kulkee samaan aikaan moottorikelkkoja, eläinvaljakoita ja polkupyöriä, Niska selventää.

Eläimen vetämän ajoneuvon, polkupyörän tai mönkijän käyttö sallitaan silloin, jos siitä ilmoitetaan virallista moottorikelkkailureittiä osoittavan liikennemerkin lisäkilvellä. Reitinpitäjä voi erikseen katsoa, mille reiteille on turvallista sallia koiravaljakoiden tai polkupyörien pääsy. Niska huomioi, että on aina arvioitava turvallisuustekijät edellä, pystyvätkö reitillä kulkemaan muutkin kuin moottorikelkkailijat.

Jatkossa virallista moottorikelkkailureittiä osoittava liikennemerkki on voimassa vain lumipeitteen aikaan eli silloin, kun moottorikelkkailureiteillä kelkkaillaan. Sulan maan aikana moottorikelkkailureiteillä noudatetaan normaaleja maastossa ja metsässä liikkumista koskevia sääntöjä ja periaatteita. Esimerkiksi polkupyörällä voi reittiä pitkin polkea sulan kelin aikaan.

Aiheesta enemmän 27. tammikuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Laura Heikkinen

105 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

コメント


bottom of page