top of page

Kesämarkkinoilla oli leppoisa tunnelmaKeskiviikkoinen markkinasää oli markkinaväen kannalta leppoisampi kuin edellisinä päivinä. Helle oli hieman hellittänyt samoin kuin korona, joten kaikki kävelivät hymy huulilla ja ilman maskia. Niinpä ei ollut mikään ihme, jos pienissä porukoissa istuskelleet ja seisoskelleet ihmiset puhuivat helteistä ja koronasta. Kolmas ajankohtainen puheenaihe oli kypsymässä olevat hillat ja hillasuot, joita oli jo käyty "varaamassa".

Kaarinalainen aviopari Raija ja Heikki tulivat tapansa mukaan Puolangan markkinoille. He viihtyvät kesäajat Vaalan puolella Pienanjärven rantamilla Heikin synnyinseudulla. Samalla he vierailevat Puolangalla asuvien Heikin sisarusten luona. Mitään ostotarvista heillä ei ollut, vaan pikemminkin he katsastelivat markkinatunnelmaa ja tuttaviaan.

Kaikkein eniten ihmiset näyttivät ostavan liminkalaisen leipomon leivonnaisia, ohrarieskoja, hiiva- ja ruisleipiä. Myyjät kertoivat lämpimien ohrarieskojen olleen aamulla paistettuja ja styroxlaatikoissa kuljetettuja. Torimyyjät kertoivat käyneensä usein myymässä Puolangan markkinoilla liminkalaisen leipomon tuotteita.


Lisää kesämarkkinoiden sujumisesta voi lukea 14.7. ilmestyneestä Puolanka-lehdestä.


Rauni Räisänen

160 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


bottom of page