top of page

Kevätsiivous kannattaa jakaa monelle päivälle


Kevät merkitsee monessa taloudessa hiukan suurempaa siivousurakkaa, kun on kodin kevätsiivouksen aika. Auringonvalon lisääntyessä ja sään hiukan lämmetessä talven pölyt on mahdollista karkottaa huushollista perusteellisesti.

- Kevään suursiivouksessa talon voi käytännössä käydä läpi lattiasta kattoon, Apupisteen siivooja Merja Karvonen kertoo.

Keväiset suursiivoukset työllistävät Karvosen mukaan Apupisteen siivoojia varsin hyvin. Mikäli kevätsiivouksen tekee omin voimin, yksi Karvosen antama hyödyllinen vinkki on se, ettei kaikkea suinkaan tarvitse tehdä yhdellä kertaa. Siivouksen voi aivan hyvin jakaa useammalle päivälle niin, että siivoaa vaikka huoneen kerrallaan. Tällöin urakka ei kasva kerralla liian suureksi.

- Ihan ensi alkuun voi aloittaa kaappien siivouksella. Niistä pystyy aloittamaan ihan milloin vain pitkin kevättä, Merja Karvonen vinkkaa.

Siivouksen yhteydessä pölyt tulisi pyyhkiä kirjahyllyistä, tauluista ja muilta vastaavilta pinnoilta. Erilaiset seinäkoristeet keräävät pölyä sangen tehokkaasti, joten ne kannattaa käydä tarkkaan läpi. Yhtenä tällaisena Karvonen mainitsee erityisesti kangasraanut.

- Niihin kertyy todella paljon pölyä.

Kevätsiivouksen yhteydessä kannattaa tuulettaa matot, vuodevaatteet ja ylipäätään kaikki sellainen, joka vain mahdollista on. Jos taloudessa on esimerkiksi kangaskalusteisia laverisohvia, joista pystyy irrottamaan patjat, niin nekin olisi Karvosen mukaan hyvä käydä tuulettamassa.

Kevätsiivouksesta enemmän 8. huhtikuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Laura Heikkinen

137 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page