top of page

Kierrätysmyymälän toiminta on lähtenyt hyvin liikkeelle


Ristijärven 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Annikki Hyttinen ja myymälävastaava Tarja Kemppainen ovat tyytyväisiä myymälän uusiin tilohin.

Höh! Puolangan kierrätysmyymälä on avattu virastotalolle tammikuun alkupuolella. Myymälää pitää Ristijärven 4H-yhdistys yhteistyössä Puolangan kunnan kanssa. Myymälän toiminnalla työllistetään pitkäaikaistyöttömiä, kuntouttavassa työtoiminnassa olevia ja työkokeilussa olevia.

Moni saattoi miettiäkin, mihin torin laidalla ollut Kiehimä katosi. Kiehimän toiminnasta vastasi Paltamon työllistämishanke, johon kuului Puolangan lisäksi kierrätysmyymälä Paltamossa ja Hyrynsalmella. Paltamon kunnan työllisyyspalvelut lakkautti myymälätoiminnan vuodenvaihteessa.

Kierrätysmyymälä toimii nyt kunnan tiloissa virastotalolla, koska tilat ovat edellistä isommat. Sinne onkin saatu lajiteltua hyvin tuotteita aihealueittain, ja sieltä löytyy paljon vaatteita ja isot hyllyt astioita. Myymälässä on kaikenlaista: huonekaluja, asusteita ja kirjoja.

Ristijärven 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Annikki Hyttinen kertoi, että he lähtivät mielellään yhteistyöhön Puolangan kunnan kanssa pitämään kierrätysmyymälää. Heille siirtyi jo aikaisemmin Hyrynsalmen kierrätysmyymälä, ja lisäksi he pitävät Ristijärvellä kierrätysmyymälä ja kirpputoria.

- On toiminut Puolangalla ihan hyvin ja ei ole ollut ongelmaa. Ihmiset lahjoittavat tavarat, ja myymälässä työntekijät kunnostavat ja puhdistavat ne. Sen jälkeen ne laitetaan esille ja myyntiin, Hyttinen kertoi prosessista.

Kierrätysmyymälän toiminnasta enemmän 10. helmikuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen1 244 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page