top of page

Kipinäpajassa tutustuttiin virtuaalitodellisuuteen


Kyösti Karvonen pääsi hyppäämään asiantuntijan rooliin ja esittelemään virtuaalilasien toimintaa. Oulujärvi Leaderin toiminnanjohtaja Pirjo Oikarinen testaamassa laseja.

Oulujärvi Leader järjesti viime viikon tiistaina Kipinäpajan Puolangalla. Kipinäpajan aiheena oli tutustua virtuaalilaseihin ja virtuaalitodellisuuteen. Vastaavanlainen tilaisuus järjestetiin Vaalassa eilen tiistaina. Pajan ideana oli esitellä monille uutta laitetta, jos sen tiimoilta syntyisi vaikka jotain liikeideoita vaikka matkailualan puolelle.

Tapahtumassa piti olla kertomassa vr-laseista ja virtuaalitodellisuudesta asiantuntija Kajaanin ammattikorkeakoulusta. Hän ei päässyt kuitenkaan paikalle, mutta hänen paikalleen hyppäsi Kyösti Karvonen, joka käyttää laseja paljon työnsä puolesta, joten laseihin päästiin tutustumaan.

Karvonen laittoi lasien testaajat muun muassa vuoren huipulle ja avaruuteen. Se, millaiselta lasien käyttäminen tuntuu, on hankalasti sanoiksi puettavissa. Se pitää kokea itse.

Toiminnanjohtaja Pirjo Oikarinen kertoi Oulujärvi Leaderin kuulumisia. Tällä hetkellä on käynnissä siirtymäkausi ja uusi ohjelmakausi alkaa ensi keväänä. Tällä hetkellä Oulujärvi Leaderissa odotellaan alkavaa kautta.

Oikarisesta tämä on nyt hyvä aika suunnitella ja miettiä ideoita. Hankesuunnitelmaa voi jo tehdä, vaikka rahoituksen yksityiskohtia ei tiedetä. Samantyylisiä hankkeita kuten ennenkin voi ihan hyvin kehitellä, esimerkiksi maaseudun kehittämiseen liittyviä hankkeita.

Lue enemmän 23. marraskuuta ilmestyvästä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen

138 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Yorumlar


bottom of page