top of page

Kirjastolla on esillä monipuolinen Vettenhaltijat-näyttely


Marraskuun alusta aina joulukuun puoleen väliin kirjastossa on esillä Vettenhaltijat-näyttely. Se on ylikiiminkiläisen päiväkoti Piilometsän ympäristönsuojeluaiheinen näyttely. Näyttelyyn kuuluu lasten kertoma tarina, joka on kuvitettu valokuvin ja maalauksin. Lisäksi näyttelyyn kuuluu taikakirja ja maahiskylä. Aiheesta on myös netissä katsottavissa video.

Piilometsä on ympäristö- ja luontokasvatuksen painottuva päiväkoti. Näyttelyssä nähdäänkin Piilometsän väen pohdintaa paikallisten vesistöjen turvaamisesta.

Näyttelyssä kuvataan vettenhaltijoiden tarinaa Viinivaaran lähteiltä Nuorittanjoelle sekä Kiiminkijoen kautta Perämerelle saakka. Olvassuo on myös tärkeä osa teosta.

- Näyttelyn näkökulma on lapsilähtöinen ja tulevaisuuteen positiivisesti orientoituva. Halusimme ”saarnaamisen” sijaan antaa lasten tuottaa taiteellisen luomuksen, joka sisältää tarinan, maalauksia ja valokuvia, päiväkodin ohjaaja Kaisu Pöyskö kertoi.

- Myöhemmin aiomme tutustua tarkemmin muun muassa Kiiminkijoen alkulähteeseen sekä Kivarinjärveen ja sen lähialueisiin. Metsähallituksen erikoissuunnittelija Riitta Nykänen on lupautunut oppaaksemme luontoretkelle, Pöyskö avasi tulevaa.

Lue aiheesta enemmän 18. marraskuuta ilmestyneestä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen48 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kommentare


bottom of page