Kirjastolla on esillä monipuolinen Vettenhaltijat-näyttely


Marraskuun alusta aina joulukuun puoleen väliin kirjastossa on esillä Vettenhaltijat-näyttely. Se on ylikiiminkiläisen päiväkoti Piilometsän ympäristönsuojeluaiheinen näyttely. Näyttelyyn kuuluu lasten kertoma tarina, joka on kuvitettu valokuvin ja maalauksin. Lisäksi näyttelyyn kuuluu taikakirja ja maahiskylä. Aiheesta on myös netissä katsottavissa video.

Piilometsä on ympäristö- ja luontokasvatuksen painottuva päiväkoti. Näyttelyssä nähdäänkin Piilometsän väen pohdintaa paikallisten vesistöjen turvaamisesta.

Näyttelyssä kuvataan vettenhaltijoiden tarinaa Viinivaaran lähteiltä Nuorittanjoelle sekä Kiiminkijoen kautta Perämerelle saakka. Olvassuo on myös tärkeä osa teosta.

- Näyttelyn näkökulma on lapsilähtöinen ja tulevaisuuteen positiivisesti orientoituva. Halusimme ”saarnaamisen” sijaan antaa lasten tuottaa taiteellisen luomuksen, joka sisältää tarinan, maalauksia ja valokuvia, päiväkodin ohjaaja Kaisu Pöyskö kertoi.

- Myöhemmin aiomme tutustua tarkemmin muun muassa Kiiminkijoen alkulähteeseen sekä Kivarinjärveen ja sen lähialueisiin. Metsähallituksen erikoissuunnittelija Riitta Nykänen on lupautunut oppaaksemme luontoretkelle, Pöyskö avasi tulevaa.

Lue aiheesta enemmän 18. marraskuuta ilmestyneestä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen40 katselukertaa
logo_puolankalehti.png

Ouluntie 1

89200 Puolanka

Puolanka-lehti ilmestyy keskiviikkoisin.

AVOINNA

Arkisin ma-pe 9.00-16.00

TOIMITUS

toimitus@puolanka-lehti.fi

08 653 2200

Eija Luukkonen

eija.luukkonen@puolanka-lehti.fi

08 653 2200

Laura Tolonen

laura.tolonen@puolanka-lehti.fi

050 326 8170

PÄÄTOIMITTAJA

Tuomo Seppänen

0500 774 904

tuomo.seppanen@puolanka-lehti.fi

ILMOITUSMYYNTI

LASKUTUS, TILAUKSET

© 2021 Puolanka-lehti.

logo_puolankalehti.png