top of page

Kirkkovaltuusto hyväksyi alijäämäisen talousarvion


Kirkkovaltuusto kokoontui maanantaina päättämään talousarviosta ja toimintasuunnitelmasta vuodelle 2021. Tilikauden 2021 tuloksesta arvioidaan tällä hetkellä 65 934 euroa alijäämäistä ja luvut talousarviossa näyttävät aika lailla samalle verrattuna edellisvuoteen. Puolangan seurakunnan talouspäällikkö Riina-Maria Materon mukaan tällä kuitenkin pärjätään. 

- Meillä on edellisvuosien ylijäämiä käytettävissä noin 120 tuhatta. Lisäksi tämän vuoden talousarvio oli 68 tuhatta alijäämäinen, mutta se ei toteudu. Verotulojen ja säästöjen ansiosta päästään nollatulokseen, ehkä jopa pikkuisen ylijäämäiseen, Matero kertoi. 

Talousarvio ja -suunnitelma ovat edellisvuosien tapaan tiukkoja. Kulurakennetta arvioidaan tarkasti ja säästöjä olisi tärkeä löytää.  Ensi vuoteen mennään aika lailla tutuilla kuvioilla. Mitään isoja toiminnan, henkilöstön tai muita muutoksia ei ole.

Seurakunnan talous perustuu voimakkaasti verotulojen varaan. Seurakunnan veroprosentiksi kirkkovaltuusto on aikaisemmin vahvistanut 1,75. Metsänhoitosuunnitelman mukaan ensi vuodelle ei arvioida puukauppatuloa. Metsänhoitotyöt ovat ajantasalla ja kustannuksia ei ole siten odotettavissa. 

Investointeja tulevalle tilikaudelle on muutamia. Merkittävin niistä on Huosiusniemen kappelirakennuksen katon tervaaminen, joka on suuruudeltaan 9000 euroa.

Kirkkovaltuuston päättämistä asioista enemmän 16. joulukuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen

78 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

コメント


bottom of page