top of page

Kirkkovaltuusto hyväksyi ylijäämäisen tilinpäätöksen


Viime viikon maanantaina olleen kirkkovaltuuston kokouksen pääaiheena oli vuoden 2021 tilinpäätöksen käsittely. Kokouksessa käsiteltiin myös piispan kirje ja avustus ukrainalaisille.

Viime vuoden tilinpäätös oli ylijäämäinen 41 997 euroa, mikä oli lähes 108 000 euroa parempi kuin talousarviossa ennustettiin. Tilikauden toimintakate oli 454 941 euroa alijäämäinen ja vuosikate 77 129 euroa ylijäämäinen. Kirkkoherra Hannes Seppänen kertoi, että vuosi oli toiminnaltaan varsin tavallinen, vaikka se oli jo toinen koronavuosi.

- Toiminnan suhteen normaali vuosi. Korona rajoitti toimintaa, mutta sen kanssa opittiin elämään. Ei isoja muutoksia toiminnossa. Samat perustoiminnot ovat jatkuneet, Seppänen kertoi. 

Kokouksessa käsiteltiin myös piispan kirje, jossa otetaan katse koronan jälkeiseen aikaan ja siihen, kuinka korona on muuttanut kirkon toimintaa. Kirkkoherra kommentoi, että Puolangallakin pientä muutosta on tullut. Esimerkiksi seurakunnassa kokouksia pidetään etäyhteyksin ja jumalanpalvelusten striimaaminen Youtubeen jatkuu. 

- Se on tyhjää parempi kontakti. Fyysinen osallistuminen on toki erilainen, kun kirkossa lauletaan ja keskustellaan kahveilla. Olemme kuitenkin saaneet palautetta entisiltä puolankalaisilta, että he katsovat Puolangan jumalanpalveluksia, Seppänen avasi. 

Lue enemmän 1. kesäkuuta ilmestyvästä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen, kuva Tuomo Seppänen


93 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page