top of page

Kirkkovaltuuston kokouksessa käsiteltiin Kuopion aluekeskusrekisteriin liittyminen


Kirkkovaltuusto kokoontui keskustelemaan viime viikon tiistaina ajankohtaisista seurakuntaa koskevista asioista.

Kokouksessa päätettiin Puolangan seurakunnan liittyminen Kuopion aluekeskusrekisteriin elokuun alussa. Kirkkohallituksen tekemän linjauksen mukaan kaikkien seurakuntien tulee kuulua johonkin aluerekisteriin vuoden 2022 alusta. Asiaa koskeva lainsäädäntö on tällä hetkellä valmisteilla.

Käytännössä liittyminen Kuopion aluekeskusrekisteriin tarkoittaa sitä, että elokuusta lähtien Kuopiossa hoidetaan Puolangan seurakunnan kirkollisten toimitusten kirjaamiset, kuten syntymien ja kuolemien merkitseminen sekä virkatodistuksien antaminen.

Jumalanpalveluksia pystytään pitämään korona-ajan rajoitusten löyhentämisen jälkeen nyt myös kirkossa. Turvallisuuden takaamiseksi on tehty pieniä muutoksia kirkossa käyntiin. Ehtoolliselle osallistutaan harvakseltaan penkkijärjestyksessä. Ehtoolliselle voi tulla yhtä aikaa neljä henkeä. Polvistumispaikat on merkitty kaiteelle.

Kirkkoherra Hannes Seppäsen mukaan ihmisiä mahtuisi istumaan kirkonpenkkeihin puolentoista metrin väleillä 95. Jumalanpalvelukseen saa osallistua yli 50 henkeä, kunhan etäisyydet pidetään asianmukaisesti. Samaan talouteen kuuluvat voivat istua vierekkäin.

Youtube-jumalanpalveluksia jatketaan edelleen, koska ne ovat saaneet hyvän vastaanoton seurakuntalaisilta.

- Mielestäni korona-aika on tuonut esiin valtavan paljon sellaisia jumalanpalveluksia ja keskusteluja, joita ei ehkä olisi aikaisemmin tullut etsittyä yhtä tarkasti. Olen kyllä tyytyväinen, että meidänkin seurakunta on lähtenyt näin valppaasti mukaan digimaailmaan, kirkkovaltuuston jäsen Leena Jokinen sanoi.

Kirkkovaltuuston kokousasioista enemmän 10. kesäkuuta Puolanka-lehdessä.


Jenna Hiltunen

101 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kommentare


bottom of page